Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Καισαριανή

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής, το Θυσιαστήριο του οποίου περιεβάλλετο υπό πληθύος Ιερέων από την Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής και άλλες Μητροπόλεις, τελέσθηκε  Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του άγοντος τα Ονοματήριά του και θεοφιλώς ποιμαίνοντος την Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Σεβασμιωτάτου κ. Δανιήλ, με τη συλλειτουργική συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Κοζάνης κ. Παύλου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και Ιλίου κ. Αθηναγόρα, στο ιερό Βήμα, συνευχηθέντος του Σέβ. Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και την παρουσία του τοπικού Βουλευτού, του Δημάρχου Καισαριανής, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους πιστών, που προσήλθαν να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.
Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, αναφερθείς στη ζωή και τη μαρτυρία του Προφήτου Δανιήλ, ο οποίος παρέμεινε, οικεία βουλήσει, σταθερός στην πίστη του προς το Θεό, χωρίς να καμφθεί από τις απειλές και τα μαρτύρια, γι’ αυτό και ο Θεός του έδωσε το χάρισμα της προφητείας όχι μόνο της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου, αλλά και της Δευτέρας και ένδοξου Παρουσίας του.
Προέβαλε, μάλιστα, την εποχή του Προφήτου Δανιήλ με τη σημερινή, την οποία χαρακτήρισε «τοξική», υπογραμμίζοντας ότι όσοι προσπαθούν να εκφέρουν λόγο πίστεως και ελπίδος στους ανθρώπους, συχνά περιθωριοποιούνται!
Τέλος, ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ, πολυχρόνια, υγιεινή και αγλαόκαρπο Αρχιερατεία.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής ευχαρίστησε από καρδίας τους Αρχιερείς, τους τοπικούς άρχοντες και τον πιστό λαό και ευχήθηκε σε όλους για τα Αγία Χριστούγεννα.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου  κ. Δωρόθεος Β’ βρέθηκε χτες στην  ιερά νήσο Τήνο, όπου ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Β΄ Ευρέσεως της Αγίας Εικόνος της Μεγαλόχαρης, στην περιοχή “Ευαγγελιστράκι” Υστερνίων Τήνου, στον οποίο μεταφέρθηκε και με κάθε εκκλησιαστική τάξη η αγία Εικόνα, επί τη συμπληρώσει 180 ετών από της διασώσεώς της εκ χειρών επιδόξου ληστή.
Το μεσημέρι, επέστρεψε στην Ερμούπολη και το απόγευμα παρακολουθησε την Χριστουγεννιάτικη Εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Σύρου, στο Θέατρο “Ευανθία Καΐρη”.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....