Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την Ιεραποστολή στην Κανάγκα – Λόγια γεμάτα πίστη από τον Αρχ. π. Χαρίτων

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ο Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος συνεχίζει το ιεραποστολικό του έργο, προσελκύοντας όλο και περισσότερους ανθρώπους στην Ορθοδοξία.

 

Δείτε το κείμενο που έγραψε ο Αρχ. π. Χαριτων για την κατάσταση και θαυμάστε μαζί μας τη  πίστη και το Σθένος

 

“ΤΟ ΗΦΑΊΣΤΕΙΟ ΓΕΝΝΗΣΕ ΜΙΑ ΟΡΘΌΔΟΞΗ ΕΝΟΡΊΑ.
Όλα μπορούν να γίνουν με την βοήθεια του Θεού, είχατε ακούσει για την άσχημη κατάσταση που περάσαμε το Μάϊο με το ηφαίστειο και αρκετοί από σας είχατε βοηθήσει για τα αδέλφια μας εδώ που είχανε χάσει τα πάντα. Η προσφορά σας ήταν σαν σπόρους αγάπης και φύτευσαν μέσα τους μια φλόγα πίστεως. Και άρχιζαν να αναζητήσουν την ορθόδοξη πίστη, να τώρα τα αποτελέσματα, τους ετοιμάζουμε για βαπτίσεις. Αλλά δεν έχουμε που να τους μαζεύουμε, παρακαλέσαμε και μας δώσανε αυτή την βεράντα για να τους κάνουμε την πρώτη θεία λειτουργία.

Να σημειώσουμε ότι από το Ιούλιο τους κάνουμε κατήχηση κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και είναι πάνω από 300 ψυχές. Ξέρω ότι η κατάσταση είναι δύσκολη παντού αλλά οι φωτογραφίες να σας μιλήσουν, να σας φωτίζει ο Άγιος Θεός, να μας βοηθήζετε να τους βρούμε ένα οικόπεδο να τους χτίζουμε ένα ναό να λατρεύουν ειρηνικά το Θεό που τους κάλεσε στην εκκλησία Του. Ίδη έχουμε βρει εκεί ένα καλό οικόπεδο μεγάλο και μας κοστίζει 40 χιλιάδες δολάρια και παρακαλούμε σε όποιος μπορεί να μας βοηθήσει να μπορούμε να συνεχίσουμε το έργο του Θεού μας”.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....