Τα φαναράκια της Μυκόνου

Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Σύρου και Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’, την παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων, κ.Ελένης Κοντιζά, κ. Φραντζέσκου Βιγλιάρη, κ. Αντώνη Κουσαθανά και με την συμμετοχή πλήθους πιστών και μικρών καλαντιστών, τελέσθηκε από τους Εφημερίους και τον Διάκονο του Μητροπολιτικού Ναού, ο Εσπερινός της Περιτομής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Βασιλείου του μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας, στο ομώνυμο Ιερό και πολυαιώνιο Παρεκκλήσιο, στις “Κουσεγιάρες”, στην περιοχή της Λίμνης στην Χώρα.

Ο Πρωθιερεύς του Μητρ. Ναού, Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην σημασία της Δεσποτικής εορτής που δηλώνει ότι ο Χριστός υπήρξε τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος, μίλησε για την ζωή του Μεγάλου Ιεράρχη και παρότρυνε τους πιστούς να διατηρήσουν τα όμορφα ήθη και έθιμα της νήσου. Αμέσως μετά οι πιστοί άναψαν τα φαναράκια και τα κεριά τους από την ακοίμητη κανδήλα του Αγίου και λιτανευτικά μετέφεραν την εικόνα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς για την πανηγυρική Θ. Λειτουργία της Πρωτοχρονιάς, ψάλλοντας τα κάλαντα, με την μελωδική συνοδεία των χαρμόσυνων κωδωνοκρουσιών! Την Κυριώνυμη ημέρα μετά την τέλεση της αναιμάκτου Μυσταγωγίας και τηνανάγνωση της εορταστικής εγκυκλίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου Β’, τελέσθηκε η Δοξολογία του νέου έτους, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Στέλιου Μπρίγγου, ο οποίος ελάμπρυνε το Ιερό αναλόγιο με την μελωδική του φωνή, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Ρουσουνέλου, του Προέδρου της Μυκονιάτικης Αλληλεγγύης κ. Αντώνη Κουσαθανά και του Υπολιμενάρχη Μυκόνου κ. Παναγιώτη Κατσάρα. Στην συνέχεια ιερολογήθηκε η Αγιοβασιλειόπιτα και η κ. Ιακωβίνα Νάττιγκ “κέρδισε” το φλουρί, στην οποία ο π. Πέτρος, της προσέφερε μια εικόνα του Αγίου Βασιλείου για ευλογία! Κατάτην διανομή του αντιδώρου και της Αγιοβασιλειόπιτας, προσφέρθηκε στους πιστούς, το ημερολόγιο τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως μας, που είναι αφιερωμένο στην 200η επέτειο από την εύρεση της θαυματουργού Εικόνας της Ευαγγελίστριας Τήνου και από μία Καινή Διαθήκη.

Στο τέλος των Ιερών Ακολουθιών, οι πιστοί συνόδευσαν τηνεικόνα του Αγίου Βασιλείου και την επανεθρόνησαν στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο στην Λίμνη.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....