Ο Μητροπολίτης Ύδρας κεντρικός ομιλητής στο 2ο Συνέδριο που διοργανώνει η Διεθνής Ορθόδοξη Θεολογική Ένωση I.O.T.A.

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου φιλοξενεί το 2ο Συνέδριο που διοργανώνει η Διεθνής Ορθόδοξη Θεολογική Ένωση I.O.T.A. (International Orthodox Theological Association). Το τετραήμερο αυτό Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο με θέμα:” Ιεραποστολή και Ορθόδοξη Εκκλησία”, λαμβάνει χώρα από χθες  το απόγευμα, Τετάρτη 11η έως την Κυριακή 15η Ιανουαρίου 2023, στην πόλη του Βόλου με γλώσσα εργασίας τα αγγλικά.
Η διοργάνωση, πρόκειται να συγκεντρώσει περίπου 400 ειδικούς ομιλητές από πολλές χώρες (Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία, Ασία, Αφρική, Βαλκάνια, Ρωσία), ενώ θα συμμετάσχουν 15 επίσκοποι από διάφορες Ορθόδοξες Εκκλησίες και δεκάδες κληρικοί και μοναχοί. Παράλληλα, πλαισιώνεται από τη στήριξη σημαντικών θεολογικών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Το Συνέδριο επικεντρώνεται στον ρόλο και τη σημασία της Ιεραποστολής, νοούμενης ως παρουσία και δράση της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο.
Κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος (Ζωγράφος).
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.ΕΦΡΑΙΜ συνοδευόμενος υπό του Πανοσ.Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ π.Νεκταρίου Δαρδανού μετέβη εις Βόλο ομού μετά του αυταδέλφου του Σεβασμιωτάτου αγίου Κορέας κ.ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ , δια να παραστή εις το εν λόγω Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....