Ο υπουργός Εξωτερικών στο ελληνικό σχολείο SAHETI του Γιοχάνεσμπουργκ

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισκέπτεται  τη Νότια Αφρική, στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών μετά από 25 έτη, όπως και τη Μοζαμβίκη, στην πρώτη επίσκεψη διαχρονικά Έλληνα ΥΠΕΞ, όπου έχει  σειρά συναντήσεων με ανώτατους αξιωματούχους των κρατών αυτών.
Στη Νότια Αφρική επισκέφτηκε χτες  και το Ελληνικό Σχολείο SAHETI στο Γιοχάνεσμπουργκ, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετόριας, κ. Δαμασκηνού, ενώ συναντάται με μέλη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και θα επισκεφτεί  το Ίδρυμα Nelson Mandela.
Στη Μοζαμβίκη, θα συναντηθεί  με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζάμπιας και Τοποτηρητή Ιεράς Επισκοπής Μοζαμβίκης, κ. Ιωάννη και με μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Μαπούτο. Θα συναντηθεί επίσης με τον Διοικητή της Αποστολής EUTM Mozambique (Εuropean Union Training Mission in Mozambique), καθώς και με Έλληνες οι οποίοι υπηρετούν στην εν λόγω Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι συνομιλίες στις επισκέψεις  σε Νότια Αφρική και Μοζαμβίκη, επικεντρώνονταιστην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας της Ελλάδας με τα συγκεκριμένα κράτη σε ευρύ φάσμα τομέων, μεταξύ άλλων στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων και του πολιτισμού. Θα καλύψουν επίσης τη συνεργασία μας σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, με βάση την προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.
Πρόκειται για το έβδομο ταξίδι του στην Υποσαχάρια Αφρική, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στην ενίσχυση των σχέσεων της χώρας μας με τη συγκεκριμένη περιοχή.

 

 

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά στο facebook ο υπουργός :

“Με υπερηφάνεια βρέθηκα χθες στο Ελληνικό Σχολείο SAHETI του Γιοχάνεσμπουργκ, με μαθητές, όχι μόνο ελληνικής καταγωγής, με δίψα για γνώση. Όπως δήλωσα, είναι χρέος μας να συμβάλλουμε κι εμείς, με όποιον τρόπο μπορούμε, στη διευκόλυνση όσων παιδιών θα ήθελαν να φοιτήσουν σε αυτό το σπουδαίο σχολείο και που δεν έχουν τα μέσα να το κάνουν. Και γι’ αυτό ανακοίνωσα ότι θα συνεισφέρουμε ως Ελληνικό Κράτος στο πρόγραμμα υποτροφιών «Γεώργιος Μπίζος», στο όνομα του Έλληνα δικηγόρου του Nelson Mandela και υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

 

Τις προηγούμενες ημέρες επισκέφτηκε τον ιστορικό σύλλογο “Κορίνθιανς”

 

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....