Έκκληση για αίμα – Ουρές στην κεντρική πλατεία της Λάρισας

Αυξημένες είναι οι ανάγκες σε αίμα μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες να τραυματιστούν και τουλάχιστον 38 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλεί τους πολίτες να σπεύσουν στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας για να δώσουν αίμα και δημοσιεύει το σχετικό χάρτη ώστε οι πολίτες να βρουν την πλησιέστερη μονάδα αιμοδοσίας.

Στη Λάρισα, ο Ερυθρός Σταυρός διεξάγει από το πρωί έκτακτη αιμοδοσία και δεκάδες είναι αυτοί που έχουν σπεύσει στην κεντρική πλατεία για να δώσουν αίμα για τους τραυματίες.

Η αιμοδοσία για τους τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος θα διεξαχθεί από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι.

 

θυμίζουμε οτι έκκληση απηύθυνε και το Αριστοτέλιο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για αιμοδοσία στο ΑΧΕΠΑ όπου επίσης υπάρχουν τραυματίες.

 

«Οι πολίτες που θέλουν να συνδράμουν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών μπορούν να προσέλθουν σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου την Έκτακτη Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας με τη συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού. Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ερυθρός Σταυρός.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική:

 

Έκκληση για προσφορά αίματος, απευθύνει το κέντρο αίματος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, το οποίο θα λειτουργεί συνεχώς έως τις 8:00 το βράδυ.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....