Η Αμοργός υποδέχτηκε τον νέο Ποιμενάρχη της

Στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της Αμοργού υπεδέχθησαν τον, για πρώτη φορά επισκεπτόμενο ποιμαντικώς την Αμοργό Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιο, ο οποίος αφίχθη από την Θήρα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, ο Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αθηνών, Πρωτοπρ. Θωμάς Συνοδινός, ο Αρχιμ. Αλέξιος Πετρίδης , ο Δήμαρχος Αμοργού κ. Ελευθέριος Καραίσκος, οι Εκπαιδευτικοί και οι μαθητές όλων των βαθμίδων νέες και νέοι του πολιτιστικου Συλλογου “ΣΙΜΩΝΙΔΗΣ” , ο ιερός Κλήρος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης Ἀρχιμ. Σπυρίδων, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Θήρας Πρωτοπρ. Νικόλαος Σιγάλας, ο Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, ο Αρχιμ. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας, ο Έπαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Ιω. Μαργαρίτης, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ένδοξοι εκπρόσωποι του πολεμικού Ναυτικού, με επικεφαλής τον Αρχιπλοίαρχο,εκπροσωπών τον Αρχηγό ΓΓΕΘΑ, ο Κυβερνήτης και το Πλήρωμα του Πολεμικού Πλοίου “ΜΠΛΕΣΑΣ”, το οποίο έχει προσορμισθεί, προκειμένου να αποδώσει τιμές κατά την αυριανή αποκάλυψη σήματος στη μνήμη των τριών ηρώων πιλότων Ελικοπτέρων, που έπεσαν στη γειτονική νήσο Κίναρο, ο Διοικητής της 6ης Περιφέρειας ΛΣ κ. Γκύζης, ο Διοικητής του ΑΤ Αμοργού και πλήθος πιστού λαού, της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος παιανιζούσης θριαμβικά εμβατήρια.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο προσεφώσησε και καλωσόρισε ο Δήμαρχος Αμοργού, ο οποίος του προσέφερε Σταυρό ευλογίας.

 

Μετά την σύντομη ευχαριστήρια αντιφώνηση του Σεβασμιωτάτου κ. Αμφιλοχίου εγένετο η τελετή της ενθρονίσεώς του στον Ιερό Ναό της Παναγίας, κατά την διάρκεια της οποίας ο Πρωτοπρ. Θωμάς Συνοδινός ανέγνωσε τα Συνοδικά και Πολιτειακά Διατάγματα εκλογής και ενθρονίσεώς του, τους ύμνους της οποίας απέδωσε χορός Ιεροψαλτών υπό τον Πρεσβ. Αντώνιο Δεσποτίδη.
Ακολούθως, τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο προσεφώνησαν ο προκάτοχος του Γέρων Μητροπολίτης κ. Επιφάνιος, βαθύτατα συγκινημένος, ο Αρχιμ. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, ο οποίος ευχήθηκε η Δεσποτεία του και τα αρχιερατικά σκήπτρα του να καταστέφονται πάντοτε από καλλίνικες δάφνες, ο Βουλευτής κ. Φίλ. Φόρτωμας, ο Έπαρχος Νἀξου, εκ μέρους του ιερού Κλήρου ο Πρωτοπρ. Παρασκευάς Δεσποτίδης, ο Πρωτοπρ. Θωμάς Συνοδινός, ο οποίος, αφού έκανε μία εμπεριστατωμένη παρουσίαση της αρχαίας και της εκκλησιαστικής ιστορίας της Αμοργού, ανεφέρθη στην από το 1998 γνωριμία του με τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο και τις ικανότητές του, που από τότε διέκρινε.

Ωσαύτως με λόγους συγκινητικούς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου κ. Επιφανίου. Τέλος, ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, αναφερθείς με λυρισμό στην Αμοργό και τους κατοίκους της, τους οποίους εκάλεσε να τον συνδράμουν στο έργο του και να συστρατευθούν όλοι στην αρχιερατική του διακονία. Η τελετή ολοκληρώθηκε με τη φήμη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄ και τον πολυχρονισμό του Σεβασμιωτάτου κ. Αμφιλοχίου, υπό τις ενθουσιώδεις ιαχές των παρισταμένων “ΑΞΙΟΣ “. Στη συνέχεια, οι Σεβασμιώτατοι κ. Δωρόθεος Β΄ και Αμφιλόχιος επεσκέφθησαν το ελλιμενισμένο πλοίο του ΠΝ “ΜΠΛΕΣΑΣ” και ευχήθηκαν στον Κυβερνήτη και το πλήρωμά του.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....