Μαζικές πορείες διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν από τις 11:30 σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας και συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη. Τα συνδικάτα και οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που oδήγησαν στο θάνατο 57 ανθρώπους, όταν επιβατικό τρένο προσέκρουσε μετωπικά σε μια εμπορική αμαξοστοιχία σκορπίζοντας τον θάνατο, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας δίνουν πάνω από 50.000 διαδηλωτές, με τους διοργανωτές να μιλούν για διπλάσιο αριθμό που έχει κατέβει στο κέντρο της Αθήνας.

Από Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα, η Σταδίου είναι πλημμυρισμένη, ενώ η Πανεπιστημίου από το ύψος του Rex και πάνω. Στο Σύνταγμα σιγά-σιγά γεμίζει με κόσμο που κατευθύνεται εκεί από τα σημεία των συγκεντρώσεων.

Τεράστιος ο αριθμός των ανθρώπων που κατέβηκαν και στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Η Πάτρα σύμφωνα με τοπικά μέσα είχε δεκαετίες πολλές να δεί τόσο κόσμο στους δρόμους.  Στην πόλη στο τέλος είχαμε επεισόδια και εντάσεις.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με πορεία προς το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης χιλιάδες διαδηλωτές τίμησαν τη μνήμη των 57 νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, αξιώνοντας να μην επαναληφθεί ανάλογη τραγωδία αλλά και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους υπαίτιους.

Με κεντρικά συνθήματα «Ποτέ ξανά» και «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί» χιλιάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απηύθηναν εργατικά σωματεία μέσω του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της  24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Δυστυχώς είχαμε επεισόδια στο τέλος .

ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα μέλη φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για την τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς. Η κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 στην Καμάρα.

Αναμένεται να ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....