Λήμνος: Nεαροί μαθητές έψαλαν όλοι μαζί με τις αγγελικές φωνές τους το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ»

Το πρωί της Παρασκευής 10 Μαρτίου 2023, εκκλησιάστηκαν οι τρεις μεγαλύτερες τάξεις του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας στον
Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Ανδρωνίου, όπου τελέστηκε η ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου.
Πριν την έναρξη της ακολουθίας, ο Σεβ. αφού καλωσόρισε εγκάρδια τους μαθητές, αναφέρθηκε με λίγα λόγια στο περιεχόμενο της ιεράς ακολουθίας, αλλά και στην ιδιαίτερη ευλογία που λαμβάνουν όσοι με πίστη και προσήλωση μετέχουν σ’ αυτήν, παροτρύνοντας έτσι τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά δια της προσευχής.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι νεαροί μαθητές έψαλαν όλοι μαζί με τις αγγελικές φωνές τους το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ», ένω δύο μαθητες ανέγνωσαν το «Άσπιλε» και το «Και δος ημίν Δέσποτα», προσδίδοντας μ’ αυτόν τον τρόπο μία ιδιαίτερα κατανυκτική νότα στην ακολουθία των Χαιρετισμών.
Προ της απολύσεως της ιεράς ακολουθίας, ο Σεπτός Ποιμενάρχης έδωσε το λόγο στον Θεολόγο κ. Δημοσθένη Μόσχο, ο οποίος με την πολυετή εμπειρία του διηγήθηκε στα παιδιά μία σύντομη διδακτική ιστορία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ενώ στη συνέχεια μία μαθήτρια μίλησε εμπνευσμενα για την ιστορία της συγγραφής του «Ακαθίστου Ύμνου».
Τέλος, ο Σεβ. έκλεισε τη λατρευτική σύναξη, επαινώντας τόσο τους μαθητές για την υποδειγματική παρουσία, όσο και τους δασκάλους για την αξιέπαινη φροντίδα που αφορά στην πνευματική καλλιέργεια και πρόοδο των μαθητών.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....