Τουρκία: Ελληνορθόδοξη εκκλησία κατέρρευσε από τον σεισμό μετά από 700 χρόνια

Μια ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία, στην περιοχή Αλτινοζού της τουρκικής επαρχίας Χατάι, συγκαταλέγεται στα «θύματα» του φονικού σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου.

Η εκκλησία αυτή, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, υπολογίζεται ότι είχε χτιστεί πριν από 700 χρόνια.

Δυστυχώς, μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, η οροφή της έχει καταρρεύσει, όπως και οι περισσότεροι τοίχοι, ενώ όρθιο παρέμεινε μόνο το καμπαναριό της.

Στο πρακτορείο Anadolu μίλησε ο κ. Ιμπραήμ Τσιλινγκίρ, αντιπρόεδρος της ενορίας, ο οποίος ανέφερε πως στην εκκλησία είχαν γίνει εργασίες αποκατάστασης και είχαν ολοκληρωθεί το 2020, και έκτοτε πραγματοποιούνταν λατρευτικές συνάξεις.

«Αναστηλώσαμε την εκκλησία πριν από τρία χρόνια. Καταβάλαμε πραγματικά μεγάλη προσπάθεια σε αυτό», σημείωσε και προσέθεσε: «Ήταν μια πολύ όμορφη εκκλησία που πραγματικά άξιζε να τη δεις. Στεκόταν από την ίδρυσή της, αλλά, δυστυχώς, καταστράφηκε μετά τον σεισμό».

Ο κ. Τσιλινγκίρ κάλεσε τις τουρκικές αρχές να υποστηρίξουν την εκ νέου αποκατάσταση της εκκλησίας, επισημαίνοντας ότι η καταστροφή της «αναστάτωσε πραγματικά τους ανθρώπους». «Ελπίζω να ξαναχτίσουμε αυτή την εκκλησία μαζί με το κράτος», κατέληξε.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....