Κιλκισίου Βαρθολομαίος: “Η Παναγία προσφέρει τον γλυκασμό του Υιού της στους μετανοούντες”

Στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Σ.Σ. Μουριών Κιλκίς, έδρα της Αρχιερατικής Περιφέρειας Πολυανής, χοροστάτησε στην Ακολουθία της Γ’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, το εσπέρας της Παρασκευής 17 Μαρτίου 2023.
Ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε για άλλη μια φορά στα βόρεια σύνορα της πατρίδας μας στο ακριτικό Κιλκίς, συναντώντας τους ευσεβείς πιστούς που επιμένουν να κατοικούν και να δημιουργούν στην περιοχή, οι οποίοι κατέκλυσαν τον περικαλλή Ιερό Ναό για να χαιρετήσουν την Υπερευλογημένη Θεοτόκο και να καταθέσουν στη χάρη της τις προσευχές και τα αιτήματά τους.
Στην Ακολουθία τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Εφημέριος του Ναού Παν. Αρχιμ. Ευσέβιος Κλώπας και οι Ιεροδιάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλόθεος Τσαμπαζάκης και Σάββας Αμοιρίδης.
Στην προσλαλιά του προς το πυκνό εκκλησίασμα ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς ανέλυσε τον στίχο “χαῖρε, πολλῶν πταιόντων συγχώρησις” και αναφέρθηκε στο ρόλο που διαδραμάτισε η Παναγία στη μεσολάβηση ώστε να λαμβάνουν από τον Λυτρωτή Χριστό τη συγχώρεση. Λίγο πριν τη μεγάλη γιορτή της Σταυροπροσκυνήσεως, κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία προβάλλει τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό προς ενίσχυση των Πιστών, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι πρέπει όλοι μας να σταυρώσουμε τα πάθη μας στην περίοδο που διανύουμε, μια περίοδο αυτοελέγχου, επιγνώσεως, κατανοήσεως και εκζητήσεως συγχωρήσεως, μια περίοδο εξομολογήσεως που εξωτερικεύουμε στους πνευματικούς μας τα μύχια της ψυχής μας. Σε όλους όσοι αποδέχονται τα πταίσματά τους, είπε, η Παναγία μεσολαβεί για να λάβουμε συγχώρεση και μας προσφέρει τον γλυκασμό του Υιού Της.
Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθη τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, όπου τον καλωσόρισε ο Προϊστάμενος της Ενορίας Παν. Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, για να πραγματοποιήσει μία συνάντηση γνωριμίας με όλα τα λαϊκά στελέχη που διακονούν το πνευματικό, ποιμαντικό, κατηχητικό, πολιτιστικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του Ναού. Ο π. Επιφάνιος σύστησε στον Σεβασμιώτατο τους συνεργάτες του στην Ενορία ονομαστικά και εν συνεχεία αντήλλαξαν απόψεις επί των θεμάτων ευθύνης του καθενός, με τον Σεβασμιώτατο να τονίζει ότι η διακονία τους αυτή, με την ευχή του Επισκόπου, είναι σημαντική και αξιέπαινη, και με τον τρόπο αυτό σφυρηλατείται η ενότητα της Εκκλησίας έτι περαιτέρω.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....