Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως σε Κρανίδι και Ερμιόνη

Την Γ’ Κυριακή των Νηστειών της ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ, 19η Μαρτίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας , Σπετσών και Αιγίνης κ.ΕΦΡΑΙΜ ιερούργησε και ομίλησε εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου.
Ο Πανοσ.Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ π.Νεκτάριος Δαρδανός ωσαύτως ιερούργησε και εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.ΕΦΡΑΙΜ στον Ι.Καθεδρικό Ναό Ύδρας, στην τέλεση Τρισαγίου για την μνήμη των Υδραίων πεσόντων στην Εθνεγερσία του 1821 σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου Ύδρας.
Το Εσπέρας της Γ’ Κυριακής των Νηστειών 19η Μαρτίου 2023 ο Σεβασμιώτατος  κ.ΕΦΡΑΙΜ χοροστάτησε και ομίλησε διδακτικά, εις τον Κατανυκτικό Εσπερινό εν τω Ιερώ Ναώ Κοιμήσεως Θεοτόκου Ερμιόνης.
Εψαλλε χορός ψαλτών Καθηγητών και μαθητών του εν Ερμιόνη παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την Διεύθυνση του Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ.Δημητρίου Καλομοίρη.
Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε αναγνώστη τον Ιεροψάλτη κ. Νικόλαο Τσέλο και εν συνεχεία στο πνευματικό κέντρο της ενορίας επέδωσε το Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής στον κ. Ιωάννη Νάκη και πτυχία στους μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής
Κ.Βλαχόπουλο και Ι.Αμπελά συγχαίροντας και ευχόμενος πατρικώς καλή διακονία στο Ιερό αναλόγιο.
Εξήρε δε και το σπουδαίο έργο που επιτελεί η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος , Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής κ. Δημήτριος Καλομοίρης και ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ.π.Νεκτάριος Δαρδανός ,όστις ομίλησε ενωρίτερον εις τον Κατανυκτικό Εσπερινό εν τω Ιερώ Μητροπολιτικώ Ναώ της πόλεως του Κρανιδίου.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....