Εορτασμός Αγίου Γεωργίου στην Μητρόπολη Χαλκίδος

Με μεγάλη λαμπρότητα και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε η ιστορική ανδρώα Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων, με συμμετοχή πλήθους ευσεβούς Λαού του Θεού, χοροστατούντος στον Εσπερινό του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσόστομου.

 

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι Αρχιμ. Χριστόδουλος Μάνιας-Καθηγούμενος της Ι. Μονής, Νεκτάριος Ευγενικός-Ιεροκήρυξ, Χριστοφόρος Παπαθανασίου-Εφημέριος της Ι. Μονής, Ευγένιος Τσάλλας-Εφημέριος του Ι. Ν. Αγ. Αποστόλων Ν. Αρτάκης και ο Διάκ. Σταύρος Καλαφάτης, ενώ την ιερά Υμνωδία διηκόνησαν εξαιρετικά χορός Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως, κ. Γεωργίου Καραγκούνη.

 

Ο Σεβασμιώτατος κηρύσσοντας τον θείο λόγο, αναφέρθηκε στον διπλό, εφέτος εορτασμό, της Κυριακής του Αντίπασχα και του Αγ. Γεωργίου. Έτσι αρχικά ανέπτυξε ερμηνευτικά τα γεγονότα της ψηλαφήσεως και καλής ομολογίας του Αποστόλου Θωμά και εν συνεχεία ανέλυσε την προσωπικότητα του Αγ. Γεωργίου.

 

Στο πολυπληθές εκκλησίασμα, παρά τον βροχερό καιρό, συμπαρέστησαν ο εορτάζων Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, o Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας κ. Ευάγγελος Κούκουζας ο Λιμενάρχης Χαλκίδος Πλοίαρχος κ. Κωνσταντίνος Φλουρής, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Αγιασοφίτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι λοιπών Αρχών του Τόπου.

 

Την Κυριώνυμη ημέρα, Κυριακή 23 Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ενορία Αγ. Γεωργίου Βατώντας, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη στη Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη-Εφημέριο του Προσκυνηματικού Ι. Ναού Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, Ιερόθεο Παπαγρηγορίου-Εφημέριο της εορταζούσης Ενορίας και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη, κήρυξε τον θείο λόγο και χειροθέτησε Αναγνώστη τον μαθητή Β΄Λυκείου κ. Γεώργιο Κουφαλέξη τη προτάσει του Εφημερίου της Ενορίας, π. Ιεροθέου, τον οποίο επαίνεσε για το αθόρυβο αλλά ουσιαστικό έργο του υπέρ των νέων της Ενορίας του.

 

Αμέσως μετά την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Σχολή Πεζικού Χαλκίδος, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη δοξολογία για τον προστάτη του όπλου του Πεζικού, Άγιο Γεώργιο, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικολάου Χαρδαλιά, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, των Αρχηγών των Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και του Διευθυντού Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων ΓΕΕΘΑ, Αρχιμ. Μελετίου Κουράκλη.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....