Πανήγυρις Αγίου Γεωργίου και χειροτονία Διακόνου στην Τανζανία

Η Κυριακή του Θωμά και η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου εορτάστηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Κινταμάλι της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου γέμισε με πιστούς που ήρθαν να τιμήσουν τη μνήμη του προστάτη Αγίου τους.

Κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος χειροτόνησε Διάκονο έναν ευσεβή νέο και πατέρα τριών τέκνων, τον Ζακχαίο, ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα έμεινε κοντά μας εμβαθύνοντας στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας και διακονώντας σε πολλές δράσεις της Επισκοπής. Άλλωστε, τα προηγούμενα χρόνια διακονούσε ως κατηχητής και ψάλτης της ενορίας Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο χωριό Ιμπόγκο. Το γεγονός της χειροτονίας ήταν αφορμή χαράς για όλους τους παρευρισκόμενους. Με την αντιφώνηση “Άξιος” και με θερμά χειροκροτήματα οι πιστοί υποδέχθηκαν τον νέο Διάκονο, ο οποίος θα υπηρετήσει την Εκκλησία και το Ιεραποστολικό της Έργο.

Επίσης, ο Θεοφιλέστατος προεχείρησε πνευματικούς τον Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο και τον πατέρα Ιερώνυμο, οι οποίοι διακονούν με ζήλο την Εκκλησία. Κατηχούν, τελούν τις Θείες Λειτουργίες στα διάφορα χωριά και εργάζονται για την πρόοδο του Ιεραποστολικού Έργου, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να γνωρίσουν την ορθόδοξη πίστη. Μέσω της κατήχησης οι πιστοί γνωρίζουν τη λειτουργική ζωή και την ορθόδοξη παράδοση και σταδιακά όλο και περισσότεροι προσέρχονται στο Μυστήριο της Εξομολόγησης, το οποίο θα διακονούν οι νέοι πνευματικοί μαζί με τους ήδη υπάρχοντες με τις συμβουλές και οδηγίες του Θεοφιλεστάτου.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία της εικόνας του Αγίου Γεωργίου πέριξ του Ιεραποστολικού Κέντρου προς ευλογία και αγιασμό του χώρου της Ιεραποστολής και της ευρύτερης περιοχής του Κινταμάλι.

Στο τέλος, παρατέθηκε πανηγυρική τράπεζα προσφορά:

  • Οικογένειας Κουραπίδη Δημητρίου εις μνήμην της κόρης τους Σοφίας,
  • Ανώνυμου εις μνήμην Τσιμπούκα Σοφίας,
  • Ανωνύμου υπέρ αναπαύσεως Μπριγκιτέ.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....