Πανήγυρις Ανακομιδής Ιερών Λειψάνων Αγίου Αθανασίου στον Καμπάνη Κιλκίς

Η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του εν Αγίοις πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου, εορτάστηκε την Τρίτη 2 Μαΐου 2023, στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό του, στον Καμπάνη Κιλκίς, της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.
Των όλων Λατρευτικών Ακολουθιών και της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος , πλαισιούμενος από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της τοπικής Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, τον Αρχ. Επίτροπο Ν. Σάντας Παν. Αρχιμ. Δημήτριο Μπίκα, τον Εφημέριο του εορτάζοντος Ναού Αιδ. Οικ. Ιωάννη Ευσταθιάδη, τον Πρωτ. π. Ιάκωβο Δουβαλίδη, τον Αιδ. π. Αθανάσιο Βουγιουνδρούκα καθώς και τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλόθεο Τσαμπαζάκη και τον Διάκονο Κωνσταντίνο Βύρο.
Ευσεβείς πιστοί κάθε ηλικίας υπερεπλήρωσαν τον περικαλλή Ιερό Ναό με επικεφαλής τους Αντιδημάρχους Κιλκίς κ.κ. Ιωάννη Χατζηαποστόλου και Θεμιστοκλή Κοσμίδη, τον τ. Υπουργό και Βουλευτή κ. Κωνσταντίνο Κιλτίδη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Γεώργιο Φιλιππίδη για να προσευχηθούν στη χάρη του Πολιούχου τους.
Παίρνοντας αφορμή από την αναγνωστήσα Ευαγγελική Περικοπή από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλειο, ο Σεβασμιώτατος , όπως αναφέρει πάντα στην σελίδα του σε κοινωνικό δίκτυο , ανέλυσε το χωρίο «Υμείς εστέ το φως του κόσμου», τονίζοντας ότι ο Χριστός μας δίδει αυτόν τιμητικό χαρακτηρισμό και μας παραγγέλνει να είμαστε σημεία αναφοράς στη ζωή μας, σημεία ευεργετικά και χριστοφόρα, ώστε να φανερώνεται η αλήθεια Του στα πρόσωπά και στις ενέργειές μας.
Υπάρχουν πειρασμοί, είπα, που δυσκολεύουν αυτή τη σπουδαία και ορθή στάση ζωής αλλά οι Άγιοι του Θεού στέκουν βοηθοί και σύμμαχοί μας, όπως και ο σημερινός τιμώμενος Άγιος Αθανάσιος.
Ο Άγιος της Ορθοδοξίας μας ήταν φωτοφόρος και αποτέλεσε με τη ζωή του γνήσιος μαθητής του Χριστού, τελώντας από μικρός βαπτίσεις που θεωρήθηκαν έγκυρες αλλά και μεγάλος πλέον κήρυξε το ορθό δόγμα στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο και στον Αποστολικό θρόνο της Αλεξάνδρειας κήρυξε την αλήθεια του Χριστού.
Ο Άγιος Αθανάσιος είχε μια ζωή χριστομίμητη, είχε τον Χριστό στο κέντρο της καρδιάς του και εφάρμοσε το θέλημά Του. Το κήρυγμά του έκλεισε
προτρέποντας τους πιστούς, να μιμηθούμε τον Άγιο Αθανάσιο ώστε να καταστούμε με τον ενάρετο βίο μας, φώτα της ανέσπερης λάμψης του Κυρίου στην Οικουμένη.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....