Οριακή νίκη Ερντογάν στην Τουρκία- Στις 28/5 ο δεύτερος γύρος

Ο Ερντογάν, μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, (ενσωμάτωση 93,02%), προηγείται με 49.67% και πλέον όλα δείχνουν ότι η Τουρκία πηγαίνει σε δεύτερο γύρο στις 28 Μαΐου. Ακολουθεί ο Κιλιτσντάρογλου με 44,59%. O Σινάν Ογάν έχει 5,29% και ο Μουχαρέμ Ιντζέ (έχει βγει εκτός εκλογικής κούρσας αλλά οι φήφοι του καταγράφονται) 0,45%.

 

Όλη μέρα χθες, οι κάλπες γέμιζαν με ταχύτητα από τους ενθουσιώδεις ψηφοφόρους, που σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε να περιμένουν ώρες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Η συμμετοχή στη διαδικασία εκτιμάται πως έσπασε ρεκόρ, έφθασε κοντά στο 90%, αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από την εφορευτική επιτροπή ακόμη.

 

 

Την «ξεκάθαρη νίκη» του στον πρώτο γύρω των εκλογών της Τουρκίας πανηγύρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες (14.5.2023) το βράδυ και ειρωνεύτηκε τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου πως «άλλοι είναι στην κουζίνα, εγώ είμαι στο μπαλκόνι της νίκης».

 

Από την πλευρά του ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι οι εκλογές δεν κερδίζονται στο μπαλκόνι: «Θα νικήσουμε και θα φέρουμε δημοκρατία» είπε ο ηγέτης της ενωμένης αντιπολίτευσης

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....