Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Θεράποντος Κιλκίς

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος Κιλκίς ιερούργησε χτες , Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 14 Μαΐου  τιμώντας μαζί με τους ευλαβείς Κιλκισιώτες την ιερά μνήμη του Θαυματουργού Αγίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος /
Τον πλαισίωσε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς Παν. Αρχιμ. Αρσένιος Ιωάννου, ο Παν. Αρχιμ. Ευστάθιος Κοντοζίδης και ο Πρωτ. π. Κωνσταντίνος Τσαβδαρίδης, Εφημέριος του εορτάζοντος Ναού, καθώς ο Αρχιδιακόνος της Ι. Μητροπόλεώς  π. Φιλόθεος Τσαμπαζάκης και ο Διάκονος π. Σάββας Αμοιρίδης.
Με αφορμή την περικοπή του κατά Ιωάννην Ευαγγελίου, μίλησε για το “ύδωρ το ζων” που δίδει ο Κύριος στη Σαμαρείτιδα και διά μέσου αυτής στην ανθρωπότητα ώστε να ξεδιψάσει από κάθε πνευματική αναζήτηση και να κυριαρχήσει στη ζωή των ανθρώπων η αφύπνιση και η πνευματική πληρότητα.
Τόνισε ότι γινόμαστε όλοι κοινωνοί της αποκάλυψης που ο ίδιος ο Κύριος κάνει στη συνάντηση Του με τη Σαμαρείτιδα, ότι δηλαδή είναι ο ίδιος το “ύδωρ το ζων” και δεύτερον ότι ο Σωτήρας του κόσμου αποδεικνύει περίτρανα ότι επικοινωνεί με όλους για να προσφέρει την αγάπη και τη Χάρη Του. Μέσω της Σαμαρείτιδος αποκαλύπτεται και δια αυτής σ’ όλη την ανθρωπότητα, φανερώνοντας το μήνυμα της αλήθειας και της ζωής.
Όπως μας πληροφορεί σε σελίδα του σε κοινωνικό δίκτυο είπε :
“Ο σήμερα τιμώμενος Άγιος Θεράποντας ζούσε μέσα στο “ύδωρ το ζων” που εκχέεται από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και ως Κληρικός έζησε θυσιαστικώς για την αγάπη του Χριστού και υπερασπίστηκε έως θανάτου την αγαπητική αυτή σχέση μαζί Του” είπα και ευχήθηκε καταλλήλως στο πυκνό εκκλησίασμα”.
Χειροθέτησε σε αναγνώστη το μαθητή Δημοτικού Ταξιάρχη Γρόση, που αγαπά την Εκκλησία και διακονεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....