Πανηγυρίζει ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Θείας Αναλήψεως Κατερίνης – ΖΩΝΤΑΝΑ στην 4Ε

Ο Εκκλησιαστικός Τηλεοπτικός Σταθμός 4Ε στην Κατερίνη με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ χθες  Τετάρτη αλλά και σήμερα  Πέμπτη . Πανηγυρίζει ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Θείας Αναλήψεως . Παρακολουθήσατε χτες τον  ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ.

 

 

 

Σήμερα Πέμπτη παρακολουθείτε το   ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ

 

 

 

 

 

 

Και μέσω του διαδικτύου από την ιστοσελίδα μας  tv4e.gr

Αλλά και μέσα από το κανάλι μας στο   YOUTUBE

Και τα κοινωνικά δίκτυα.

 

Φυσικά και από τον ραδιοφωνικό σταθμό “Λυδία” 94,2 fm…

 

 

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΙΕΡΑΜΗΤΡΟnΟAΙϲ KITPOVC ΚΑΤΕΡΙΝΗ ONOC I6POC NaOC ΘΕΙΑς ΑΝΑΛΗγΕως ΚΑΤΕΡΙΝΗϲ IEPA ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΕΟΡΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ του ΚΥΡΙΟΥ Τετάρτη 24 Μαίου: •Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός (19:00-21:00 •Ιερά Αγρυπνία (21:15-12:30) Πέμπτη 25 .Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία (7:00-10:30) •Ιερά Παράκληση στον Αναληφθέντα Κύριο (19:00-20:00) eK του Καθεδρικού Ναού"

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

 

Πανηγύρισε ο Ιερός Καθεδρικός Ναός της Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, με την ευκαιρία εορτασμού της Δεσποτικής Εορτής Αναλήψεως του Κυρίου.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 24 Μαΐου το απόγευμα, έγινε η τελετή Αποδόσεως του Πάσχα και στη συνέχεια ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου. Συμπροσευχήθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες πρ.  Άρτης κ. Ιγνάτιος, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος και ο οικείος Ιεράρχης κ. Γεώργιος.

Τον θ. λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος ανέλυσε το θεολογικό περιεχόμενο της εορτής και εξήγησε την ανάγκη της πρόσληψής του από τους πιστούς.

Πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος χειροθέτησε τον διακονητή Χαρίλαο Παπαθεμελή, μαθητή β΄ λυκείου και ιερόπαιδα της Ενορίας.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, τελέστηκε Αγρυπνία (Όρθρος-Θ. Λειτουργία), προκειμένου να διευκολυνθεί ο εκκλησιασμός εργαζόμενων, εκπαιδευτικών και νέων.

Την κυριώνυμη ημέρα, Πέμπτη 25 Μαΐου, τελέστηκαν ο πανηγυρικός Όρθρος και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  πρ. Άρτης κ. Ιγνατίου, συλλειτουργούντων των λοιπών Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων. Συμμετείχαν επίσης Ιερείς από όμορες αλλά και μακρινές Ι. Μητροπόλεις και Ιεροδιάκονοι.

Τον θ. λόγο κήρυξε, απλά και γλαφυρά, ο προεξάρχων Αρχιερέας, ενώ ο φιλοξενών Ιεράρχης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες για την αποδοχή της πρόσκλησής του να συνεορτάσουν την Εορτή της Θείας Αναλήψεως, τους Ιερείς που συμμετείχαν, τον ευλογημένο Λαό που υπερπλήρωσε τόσο τον Ιερό Ναό. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος έδωσε τις ευχές του σε όλους τους μαθητές, για δύναμη και ενίσχυση στις σχολικές εξετάσεις, που άρχισαν την ίδια ημέρα.

Κατά το διήμερο παραμονής τους στην Κατερίνη, οι προσκεκλημένοι Αρχιερείς επισκέφθηκαν στο Επισκοπείο Κατερίνης τον ασθενούντα Μητροπολίτη Γέροντα Αγαθόνικο.

Τέλος, στην πανήγυρη του Καθεδρικού Ναού προσήλθαν οι Τοπικές Αρχές.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, ναός και κείμενο

 

Μπορεί να είναι εικόνα ναός και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα η Βασιλική του Εθνικού Ιερού της Αμώμου Συλλήψεως και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και η Βασιλική του Εθνικού Ιερού της Αμώμου Συλλήψεως

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και η Βασιλική του Εθνικού Ιερού της Αμώμου Συλλήψεως

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, η Βασιλική του Εθνικού Ιερού της Αμώμου Συλλήψεως και κείμενο

 

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα και η Βασιλική του Εθνικού Ιερού της Αμώμου Συλλήψεως

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και η Βασιλική του Εθνικού Ιερού της Αμώμου Συλλήψεως

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....