Κυριακή της Πεντηκοστής και εορτή του Αγίου Πνεύματος στις ενορίες της Μητρόπολης Ύδρας

Με λαμπρότητα εόρτασαν εν Αιγίνη το διήμερο 4 και 5 Ιουνίου 2023, η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος ,(Αγίου Νεκταρίου), και η ενορία της Αγίας Τριάδος Χωριού Βαθέως.
Των Ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Γενικός Αρχιερατικός Επόπτης Αιγίνης Αρχιμ.π.Αμφιλόχιος Γελαδάκης με την συμμετοχή των Πατέρων της Νήσου.
Πλήθη πιστών προσήλθαν τόσο στην Ι.Μονή του Αγίου Νεκταρίου ,όσο και εις το γραφικό Βαθύ Αιγίνης δια να λάβουν την του Παρακλήτου Πνεύματος Χάριν.
Με κατάνυξη εόρτασε ο εν Ύδρα Μοναστικός Οίκος Πατερικής Διακονίας η “ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ” το διήμερο 4 και 5 Ιουνίου 2023.
Τις Ι.ακολουθίες ετέλεσε ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. π.Νεκτάριος Δαρδανός, αδελφός της Ιεράς Μονής και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής .
Αρκετοί πιστοί ανηφόρησαν στην Ιερά Μονή και έλαβαν την ευλογία του Παρακλήτου Πνεύματος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη εόρτιον πρωινό εις την τράπεζα της Ιεράς Μονής μερίμνει των Πατέρων (ήτοι και του Αρχιερατικού Επιτρόπου. π. Θεοδώρου Θεοδοσίου)και των λοιπών συνεργατών .
Ειρήσθω εν παρόδω ότι την παραμονή Κυριακή 4η Ιουνίου προ του Εσπερινού της Γονυκλισίας ο Πανοσ.Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ.π.Νεκτάριος Δαρδανός ετέλεσε ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου  κ.ΕΦΡΑΙΜ τον αγιασμό των εγκαινίων εις τον νέο δρόμο που κατασκευάσθηκε από τον Δήμο Ύδρας τη αρωγή και της Ιεράς Μητροπόλεώς που οδηγεί στις Ιερές Μονές Αγίας Ματρώνης και Αγίας Τριάδος.
Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 5η Ιουνίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Ύδρας κ.ΕΦΡΑΙΜ ιερούργησε και ομίλησε εις την εορτάζουσα ενορία της Αγίας Τριάδος Μεθάνων .
Εν συνεχεία παρέστη εις το εόρτιο πρωινό και συνομίλησε με τις τοπικές αρχές και το ευσεβές ποίμνιο της χερσονήσου των Μεθάνων.
Την Κυριακή της Πεντηκοστής 4η Ιουνίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  κ.ΕΦΡΑΙΜ ιερούργησε και ανέγνωσε τις ευχές της Γονυκλισίας εις τον Ι.Καθεδρικό Ναό Ύδρας.
Ο Σεβασμιώτατος κ.ΕΦΡΑΙΜ το Σάββατο 3η Ιουνίου 2023, Ιερούργησε και ομίλησε εις τον Ι.Ναό Οσίου Σεραφείμ εις χωρίον Καρατζά – Τροιζηνίας , και παρέστη εις τας λοιπάς εκδηλώσεις επί τη 79η επετείω από την Ναζιστική θηριωδία της σφαγής εν Καρατζά, των 17 πατριωτών την 5η Ιουνίου του 1944.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....