Εόρτασε των Αγίων Πάντων ο Σύλλογος Πολυτέκνων “οι Άγιοι Πάντες”

Ο Κεντρικός Σύλλογος πολυτέκνων  Γονέων Νομού Θεσσαλονίκης     

“ Οι Άγιοι Πάντες ” φέτος συμπλήρωσε 94 χρόνια λειτουργίας, προσφοράς και αγώνων. Οι πολύτεκνοι του Νομού Θεσσαλονίκης έδειξαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση της Κυριακής ότι εκτιμούν τις προσπάθειες, τις ενέργειες, τις προτάσεις και όλα όσα γίνονται από τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο και έτσι πυκνώνουν τις τάξεις του Συλλόγου που έχει ξεπεράσει τις 12.000 οικογένειες μέλη και είναι από τους 2-3 μεγαλύτερους της χώρας.

 

 

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, ονομαστική εορτή του Συλλόγου μας, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, Αρτοκλασία και δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντα με παρουσία πολυτέκνων οικογενειών, επισήμων και φορέων της πόλης.

Ο Πρωτοσύγκελος π. Ιάκωβος, εκπρόσωπος του Παναγιότατου  Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, τόνισε, μεταξύ άλλων, την προσφορά και τον αγώνα της πολύτεκνης οικογένειας αλλά και τις προσπάθειες  του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου που κάνουν ότι είναι δυνατόν για την πατρίδα μας και τους πολυτέκνους και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες του Προέδρου κ. Θεοτοκάτου για το καλό των πολυτέκνων που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη, αλλά και για την Θεσσαλονίκη μας.

 

 

 

 

Ο κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος στον χαιρετισμό του υπογράμμισε την ανάγκη για αλλαγή της δημογραφικής πολιτικής. Επιβάλλεται η αλλαγή πολιτικής απέναντι στην πολύτεκνη οικογένεια εάν πραγματικά η ηγεσία και το πολιτικό προσωπικό θέλουν την επιβίωση του Ελληνισμού.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε, ανέφερε ο κ Θεοτοκάτος, ότι μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με το προεδρείο της Α.Σ.Π.Ε. συμφωνήθηκε η δημιουργία Υπουργείου Οικογένειας και Δημογραφικής Πολιτικής, επίσης ειδικό τιμολόγιο της Δ.Ε.Η. για την πολύτεκνη οικογένεια και ακόμη τα μέτρα που δεν έχουν οικονομικό κόστος να νομοθετηθούν από την αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα έχουμε από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 και να ισχύουν άμεσα.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, μαζί με τις ευχές του υποσχέθηκε την επιπλέον μοριοδότηση ώστε τα παιδιά της πολύτεκνης οικογένειας να μπορούν όλα να γίνονται δεκτά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και ακόμη σε όλες τις δραστηριότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης (ωδεία, γυμναστήρια, κολυμβητήρια, ομάδες τέννις και όποια άλλη δραστηριότητα του Δήμου για παιδιά) να μη πληρώνουν.

Οι ανακοινώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό από τις πολύτεκνες οικογένειες και το ευχαρίστησαν ανάλογα.

 

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ερωτόκριτος  Θεοτοκάτος  και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δέχθηκαν τους  πολύτεκνους και τους φίλους των πολυτέκνων για ευχές και κεράσματα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντα.

 

 

 

Τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών αφιέρωσαν τραγούδι στον Πρόεδρο για την ονομαστική του εορτή συνοδευόμενο από μια όμορφη γλάστρα και ευχετήρια κάρτα.

Επίσης, στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης αφιέρωσαν τραγούδι μαζί με ευχετήρια κάρτα που επέδωσαν δύο μικρά παιδάκια.

 

 

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής κ Καράογλου Θεόδωρος,

Οι Βουλευτές: ο κ. Καλαφάτης Σταύρος, ο κ. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, η κα Ευθυμίου Άννα, ο κ. Κούβελας Δημήτριος, ο κ. Σιμόπουλος Ευστράτιος ο κ . Γκολιδάκης Διαμαντής, ο κ. Παπάς Θεοφάνης που είναι και ο ίδιος πολύτεκνος.

Ο Δήμαρχος κ. Ζέρβας Κωνσταντίνος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Λιακόπουλος Νικόλαος, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κος Καρακωστάνογλου Βενιαμίν.

Οι Αντιπεριφερειάρχες: ο κ . Μπίλλιας Πάρις, ο κ . Αβραμίδης Ευστάθιος, ο κ. Γιουτίκας Κωνσταντίνος, η κ. Γερογιάννη Δήμητρα και η εκπρόσωπος του Δ΄Διαμερίσματος κα Ψωμιάδου Δώρα οι Νομικοί Σύμβουλοι του Συλλόγου μας κοι Χορόζογλου Γεώργιος και Ιορδάνης, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....