Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

 

«Ο Χριστός γεννάται συνεχώς, όμως εμείς πολλές φορές δεν Τον αφήνουμε να γεννηθεί στην καρδιά μας, γι’ αυτό δεν έχουμε ειρήνη. Ας Τον αφήσουμε να ενεργήσει ελεύθερα μέσα μας, να μας αγιάσει, να μας καθαρίσει, να μας χαρίσει την πληρότητα». Με αυτές τις πατρικές παραινέσεις υποδέχθηκε ο Μακαριώτατος τις προσερχόμενες στην Ιερά Αρχιεπισκοπή χορωδίες, προκειμένου να αναγγείλουν το μεγάλο κοσμοσωτήριο γεγονός τής ελεύσεως τού Σωτήρος Χριστού στη γη.

Χορωδίες από το Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας, της Θεολογικής Σχολής τής Εκκλησίας Κύπρου, καθώς και οι φιλαρμονικές της Αστυνομίας,  της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛ.ΔΥ.Κ. απέδωσαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια όπως επίσης και τα κυπριακά, τα ελληνικά, τα βυζαντινά και τα εκ Ποτύωρων τού Πόντου κάλαντα, δημιουργώντας έτσι στο μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Κύπρου μία ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα, η οποία εισήγαγε όλους μας στο χαρμόσυνο πνεύμα τής «Μητρόπολης των εορτών».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επαίνεσε τις οργανωμένες ομάδες για το έργο και την προσφορά τους και αναφέρθηκε στο σωτήριο και χαρμόσυνο μήνυμα τής Ενανθρώπησης τού Κυρίου. Ακολούθως, ευχήθηκε σε όλους ευλογημένα Χριστούγεννα, υγεία και ευτυχία στις οικογένειές τους καθώς επίσης ειρήνη και απελευθέρωση για την πολύπαθη πατρίδα μας.

Εκ του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....