Αρχιεπίσκοπος: “Όλη η Ιεραρχία, όλη η Εκκλησία, με την Πολιτεία να προχωρήσουμε μπροστά από κοινού και να καταλήγουμε σε πράγματα θετικά”

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρακάκη είχε χτες  το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ σήμερα Τρίτη θα συναντήθεί με την υφυπουργό κα Ζετα Μακρή.

Ο κ. Πιερρακάκης συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γεώργιο Καλαντζή επισκέφθηκαν τον Μακαριώτατο στην Αρχιεπισκοπή και συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ζητήματα που απασχολούν τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας.

«Είναι χαρά και τιμή μου που σας επισκέπτομαι στο πλαίσιο των νέων καθηκόντων μου» τόνισε ο κ. Πιερρακάκης και συμπλήρωσε ότι «θα συνεργαστούμε σε βάθος στο πλαίσιο των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας με αμοιβαίο σεβασμό στους διακριτούς ρόλους, αλλά και με μια σχέση συναλληλίας που έρχεται να ωφελήσει και την χώρα και τον Ελληνισμό».

Την χαρά του εξέφρασε και ο Αρχιεπίσκοπος και έκανε λόγο για πολλές εκκρεμότητες μεγάλης, αλλά και μικρής σημασίας. «Έχουμε όλη τη διάθεση, με πολύ σεβασμό, γνωρίζοντας την εποχή που ζούμε και τα προβλήματα που εμφανίζονται κάθε μέρα, όλη η Ιεραρχία, όλη η Εκκλησία, με την Πολιτεία και με εσάς ως εκπρόσωπό της να προχωρήσουμε μπροστά από κοινού και να καταλήγουμε σε πράγματα θετικά» υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.

Τον υπουργό υποδέχτηκε στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο ο Πρωτοσύγκελος, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης. Επίσης, στην συνάντηση παρόντες ήταν και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος, ο Διευθυντής του Ι.Π.Ε. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, κ. Χάρης Κονιδάρης.

 

 

03072023pier2

 

03072023pier4

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....