Εγκαίνια δημοτικού σχολείου στην Ψέριμο

Με την αρμόζουσα θρησκευτική λαμπρότητα έγιναν τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος δημοτικού σχολείου Ψερίμου του Δήμου Καλύμνου, την Κυριακή 3/9/2023.

 

Την τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Αμφιλοχίου Σακαλλέρου, π. Νικολάου Καζαβούλη, ο οποίος διετέλεσε και μαθητής του σχολείου, ο π. Ισιδώρου Γλυνάτση και π. Αποστόλου Χατζηνικολάου. Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τον εμπνευσμένο για την παιδεία και τους δωρητάς Πατριαρχικό χαιρετισμό του Οικουµενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολοµαίου και εψάλη η φήμη του Πατριάρχου.

Παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Παππάς, ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας, ο Έπαρχος Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής, ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτριος Διακομιχάλης, επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Αριστείδης Καβαρλίγκος, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου. Φυσικά παρόντες οι εκπρόσωποι του ΙΗΑ με τον Πρόεδρο του Ευάγγελο Ρήγο, την Αντιπρόεδρο Νίνα Γκατζούλη, ο Νικόλαος Δικέφαλος, επιβλέποντας μηχανικός του έργου, Λεωνίδας Κουμάκης, Νομικός, Συγγραφέας, βασικό στέλεχος του ΙΗΑ, η Καίτη Γάκη- Καψή, χορηγός της προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και άλλα μέλη του ΙΗΑ. Συντονίστρια και παρουσιάστρια της εκδήλωσης η Καλυμνιακής καταγωγής εθελόντρια Αρετή Καλλιόρου.

Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία των νεοσσών μαθητών Γιώργου-Ταξιάρχη και Πανορμίτη που θα φοιτήσουν κατά το τρέχον σχολικό έτος με αποτέλεσμα χάρις στην πρωτοβουλία εξ Αμερικής μη κερδοσκοπικού Οργανισμού «International Hellenic Association», να ακουστεί και πάλι το κουδούνι του σχολείου, το οποίο από το 2009 είχε σιγήσει. Συγκινητική ήταν η αναφορά του π. Νικολάου Καζαβούλη, διατελέσαντος μαθητού του σχολείου, ο οποίος συνεκίνησε πραγματικά τους παρευρισκομένους.

Ο Μητροπολίτης μας συνεχάρη τους δωρητές αυτού του σπουδαίου έργου της ανακαίνισης του σχολείου και του πέριξ χώρου, τον οποίο επιμελήθη ο πρόεδρος  του πολιτιστικού συλλόγου Ψερίμου Μιχαήλ Αρβύθης με τους αξίους συνεργάτας του.

Τέλος η όλη τελετή έληξε με παραδοσιακούς χορούς που παρουσίασε το Λύκειο Ελληνίδων Καλύμνου και παρεσχέθη δεξίωσις.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....