Ανθεί η Ιεραποστολική δράση της Μητρόπολης Κιλκισίου στην Ουγκάντα

Ενημερωτική εκδήλωση για το Ιεραποστολικό έργο που υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής κια Κιλκισίου  στην Αφρική και συγκεκριμένα στη χώρα της Ουγκάντας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 1 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς.
Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Ιεραπόστολος Αιδ. Πρωτ. π. Νικόλαος Μπαγιέγκο, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο υπεύθυνος του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου και Πρωτοσυγκελλεύων αυτής, Παν. Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις ευχές του Μητροπολίτη κ. Βαρθολομαίου , όπως τονίζει σε ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο, όπου εξήρε το έργο της Ιεραποστολής, ένα έργο θυσιαστικής αγάπης που δίνει τη δυνατότητα σε αδελφούς Χριστιανούς να αποκτήσουν βάσεις και υποδομές για την εξέλιξή τους, που αν και θεωρούνται αυτονόητα, εκεί παραμένουν ζητούμενα.
Η ιεραποστολική δράση της Ιεράς Μητροπόλεως, ξεκίνησε επί του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Αποστόλου Παπακωνσταντίνου και του μακαριστού Μητροπολίτου Ουγκάντας κυρού Ιωνά και συνεχίζεται σήμερα με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καμπάλας και πάσης Ουγκάντα Ιερώνυμο, με σύνδεσμο τον π. Νικόλαο Μπαγιέγκο ο οποίος είναι πνευματικό ανάστημα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου.
Εκτός από τα δύο σημαντικά έργα που ξεκίνησε και ολοκληρώνει η ακριτική Μητρόπολη του Κιλκίς, τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στην περιοχή της Τσανούνας και το Σχολείο που κτίζεται στην ίδια περιοχή, η συνεργασία έχει αποδώσει καρπούς και σε πνευματικούς τομείς, όπως η κατήχηση και οι βαπτίσεις νέων Χριστιανών, η συνεχής υλικοτεχνική υποστήριξη καθώς και θεολογική σπουδή και η χειροτονία του π. Χριστοφόρου Μουγίγκο.
Ο π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης έκανε μία ιστορική αναδρομή του ιεροποστολικού έργου που επιτελείται από το 1996 μέχρι και σήμερα με κέντρο την μετάβαση αντιπροσωπείας από το Κιλκίς στην Ουγκάντα για τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων.
Ο π. Νικόλαος ενημέρωσε για το έργο της Ιεραποστολής με γλαφυρό τρόπο και με ευχαρίστησε για την αγάπη η οποία ξεπερνάει τα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως και φθάνει μέχρι την μακρινή Αφρική. Ταυτόχρονα ευχαρίστησε και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας κ.Ιερώνυμο με την ευλογία του οποίου επιτελείται το έργο αυτό.
Στο τέλος της Εκδήλωσης ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον π. Νικόλαο, του ευχήθηκε καλή δύναμη στην διακονία του και ευχήθηκε να τελειώσει σύντομα με την συνδρομή των κιλκισιωτών το Σχολείο, ώστε να εγκαινιαστεί και να αποδοθεί στα νιάτα της Ουγκάντας.
 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....