Η Ιερά Αγρυπνία επετείου Χειροτονίας του Μητροπολίτου Τρίκκης

Με αισθήματα υιικού σεβασμού προς τον πνευματικό Πατέρα και Επίσκοπό της, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομο, η Τοπική κατά Τρικκαίων Εκκλησία τίμησε την πέμπτη επέτειο από την εκλογή και χειροτονία του την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 το βράδυ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων (Μετετέθη η ημερομηνία λόγω απουσίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα για τις εργασίες της Ιεραρχίας της Εκκλησίας).

Στην χαρά της Τοπικής Εκκλησίας προσήλθαν ιερείς από την Θεσσαλονίκη και Λάρισα οι οποίοι διατηρούν φιλία δεκαετιών με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο.

Κατά τη διάρκεια του Όρθρου της Ιεράς Αγρυπνίας χοροστάτησε ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης ενώ εν συνεχεία τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων εκ της Τοπικής μας Εκκλησίας, αλλά και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυλώνος, ο οποίος δώρισε και εγκόλπιο στον κ. Χρυσόστομο με αφορμή την επέτειο της εις Επίσκοπο Χειροτονίας.

Την ώρα του « Κοινωνικού» κατά το Θείο Κήρυγμα ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας στο σύντομο κήρυγμά του ομίλησε για την ευαγγελική περικοπή της ημέρας και ευχήθηκε καταλλήλως εκ μέρους όλων στον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος απευθυνόμενος προς τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό της Ιεράς Μητροπόλεως, τους παρακάλεσε να προσεύχονται διαρκώς στο Θεό για εκείνον ώστε, όσα καλά με πολλή αγάπη λέγονται για εκείνον, ο ίδιος να αγωνίζεται για να τα εφαρμόζει προς δόξαν Θεού και πνευματική ωφέλεια των πιστών της Εκκλησίας μας, αλλά και να προσεύχονται για την σωματική και ψυχική υγεία του και την σωτηρία της ψυχής του.

Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας έψαλε εκλεκτός χορός ιεροψαλτών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....