Με επιτυχία η εκδήλωση “Νεομάρτυρες, από την θυσία στον ουρανό” της ΜητρόποληςΝεαπόλεως

Με επιτυχία η Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως οργάνωσε την  εκδήλωση “Νεομάρτυρες, από την θυσία στον ουρανό”, στην Μονή Λαζαριστών χτες το απόγευμα . Η είσοδος ήταν δωρεάν.

Μια εκδήλωση παραδοσιακής μουσικής, την καλλιτεχνική επιμέλεια της οποίας είχε ο Πάρης Γκούνας. Σε αυτή τραγούδησαν  οι π. Ελεύθεριος Κουτσαυτάκης, Παναγιώτης Δρακοπούλος, Εύη Κουτσαυτάκη και Γιάννης Λίτσιος καθώς και η Μαρία Λαδά και ο π. Νικηφόρος Καλαϊτζίδης, που είχε  και την επιμέλεια των κειμένων. Την ορχήστρα αποτέλεσαν  οι Αλέκος Ζώρας στο κλαρίνο καθώς και οι Γιώργος Μουρατίδης και Γιώργος Σφακιανάκης σε Ποντιακή και Κρητική λύρα αντίστοιχα. Σε ούτι και λαούτο οι Κώστας Παπαγιαννίδης και Γιώργος Πλαζομίτης καθώς και ο Σάκης Ξενούδης στο κανονάκι και στο τραγούδι, ενώ στο βιολί ήταν  ο Αστέριος Τρακάς.

Συμμετοχή στην εκδήλωση είχαν η χορωδία της σχολής Βυζαντινής μουσικής “Ιωσήφ ο Υμνογράφος” καθώς και κλιμάκιο  της χορωδίας του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων. Τέλος σε αυτή έδωσαν το παρόν, το χορευτικό συγκρότημα του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων, ο σύλλογος Κρητών Βρακοφόρων Μακεδονίας και το Ποντιακό τμήμα του συλλόγου Ανθοκήπων Ευκαρπίας.

Χοηγοί Επικοινωνίας ήταν η τηλεόραση της 4Ε (θα δείτε την εκδήλωση της επόμενες ημέρες ) και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Λυδία

 

 

 

 

 

 

 

 

Εορτασμός Νεαπολιτών Αγίων

 

 

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε, κατά το έθος- το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν των Νεαπολιτών Αγίων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μίλκας με γλαφυρότητα αναφέρθηκε στην παρουσία και στους αγώνες των Νεομαρτύρων στα δίσεκτα χρόνια της σκλαβιάς.
Ανήμερα της εορτής, Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, τελέστηκε Αρχιερατική Θεια Λειτουργία.

Παρόντες στη Θεία Λειτουργία ήταν οι Δήμαρχοι Νεαπόλεως Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης και Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ Λάζαρος Κυρίζογλου, οι Βουλευτές κ. Κ. Γκιουλέκας και Δ. Κούβελας, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, καθώς και πλήθος πιστών που ευλαβείται τους Νεαπολίτες Αγίους.

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και τελετάρχης της Πανηγύρεως π. Ελευθέριος Κουτσαυτάκης με επιμέλεια και φιλόκαλο ήθος επιμελήθηκε την πραγματοποίηση των λατρευτικών ακολουθιών, καθώς και των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....