Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως για την “θυσιαστική και καρποφόρα διακονία ως Πρωτοσυγκέλου της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως ” του Μητροπολίτη Φλωρίνης

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας εόρτασε τον μεγάλο και λαοφιλή θρακιώτη Ιεράρχη, τον εκ της Σηλυβρίας Άγιο Νεκτάριο, επίσκοπο Πενταπόλεως και στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως  πανηγύρισαν οι ομώνυμες ενορίες της Αλεξανδρουπόλεως και του Τυχερού.

 

Το απόγευμα της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος χοροστάτησε στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην Αλεξανδρούπολη συγχοροστατούντος του  Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου . Καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδος εκτίθεται σε προσκύνηση η σεβασμία εικόνα της Παναγίας της Φιδούσας από την Κεφαλλονιά.

Πριν το τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος  αναφέρθηκε στην θυσιαστική και καρποφόρα διακονία που είχε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος στη Μητρόπολη  από τη θέση του Πρωτοσυγκέλου, επί 19 έτη. Αντιφωνώντας ο Μητροπολίτης Φλωρίνης ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη  και μίλησε για τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου καθώς και τις αρετές που διέκριναν την προσωπικότητά του.

Το πρωί της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης  τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Αλεξανδρουπόλεως. Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας βράβευσε το ζεύγος Γεώργιο και Παναγιώτα Μυλωνά για την διακονία που πρόσφεραν στο ναό επί 49 έτη.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....