Μητροπολίτης Κιλκισίου: “Η Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου, αποτελεί πνευματική όαση για το Κιλκίς και την ευρύτερη περιοχή”

Μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης εόρτασε τον προστάτη της Άγιο η Ιερά Ανδρώα Μονή Αγίου Νεκταρίου Σπανού Κιλκίς, στην οποία αφ’ εσπέρας τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς Αρχιμ. Αρσενίου Ιωάννου. Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος , όπως μας ενημερώνει από την σελίδα του σε κοινωνικό δίκτυο , προεξήρχε  του πανηγυρικού Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και του Αγιασμού. Το παλισίωσαν   ο Ηγούμενος της Μονής Παν. Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, Ιερομόναχοι εκ της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος και της Ιεράς Σκήτης της Αγίας Άννης του Αγίου Όρους και οι Πατέρες της Ιεράς Μονής.
Στο θείο λόγο τόνισε μεταξύ των άλλων: “Ο Ορθόδοξος χριστιανικός κόσμος σήμερα πανηγυρίζει μία λαμπρή προσωπικότητα, η οποία στολίζει το αγιολογικό στερέωμα της Εκκλησίας μας! Η Ιερά μας Μητρόπολη ευφραίνεται και αγάλλεται διότι η σεβάσμια και Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου, η οποία αποτελεί πνευματική όαση για το Κιλκίς και την ευρύτερη περιοχή, πανηγυρίζει τον Έφορο και Προστάτη της…
Αδελφοί μου, ο Άγιος Νεκτάριος ακολουθώντας το λόγο του Κυρίου μας «Μακάριοι οι ειρηνοποιοί ότι αυτοί υιοί Θεού κληθήσονται» σε όλη του ζωή αγωνίστηκε να έχει ιλαρότητα καρδίας, ώστε να συντηρεί την πνοή της ειρήνης και με ανάλογο τρόπο να συμπεριφέρεται σε όλες τις προκλήσεις και τους πειρασμούς της ζωής του. Ο Άγιος Νεκτάριος ως ειρηνοποιός προσπέρασε τις κακουχίες και τις συκοφαντίες της ζωής του, διότι πόθησε περισσότερο την ειρήνη του Θεού και ότι αυτή παραχωρούσε στη ζωή του. Με ανάλογο τρόπο διατήρησε ιλαρότητα στην ύπαρξη του, εις τρόπον ώστε να αναγνωρίζει την δικαιοσύνη του Θεού ως αγάπη και ως συγχωρητικότητα… Ας τον μιμηθούμε και ας παρακαλέσουμε να μεσολαβήσει από την Ουράνια Βασιλεία της αιωνιότητας του Θεού, ώστε η πολυπόθητη ειρήνη να δοθεί στους ανθρώπους, οι οποίοι ταλαιπωρούνται και από εσωτερικούς σπαραγμούς και από διεθνείς γεωπολιτικές συγκυρίες και πολέμους”.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....