Προκαλούν οι Τούρκοι – “Θα ΄ρθούμε κολυμπώντας ” λένε θρασύτατα!

Οι προκλήσεις της Τουρκίας με κύριο αποδέκτη την χώρα μας, όπως φαίνεται, δεν έχουν τέλος… Νέο βίντεο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας δείχνει σπουδαστές του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας να κολυμπούν, επαναφέροντας τις πρόσφατες δηλώσεις του για το Καστελόριζο

 

 

Στο βίντεο, το οποίο έχει αναρτηθεί στις επίσημες σελίδες του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, δείχνει αρχικά τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Χουλουσί Ακάρ στις 24 Δεκέμβρη πως το Καστελόριζο είναι σε απόσταση 1.950 μέτρων από την Τουρκία και ότι οι σπουδαστές της ακαδημίας Πολέμου μπορούν να φτάσουν εκεί κολυμπώντας.

Στη συνέχεια το βίντεο δείχνει σπουδαστές του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας να κολυμπούν προς το νησί Τούζλα το οποίο -συμπτωματικά- απέχει 1.950 μ. από τις εγκαταστάσεις της σχολής, στο πλαίσιο των «Προγραμματισμένων Εκπαιδεύσεων Κολύμβησης Ανοιχτής Θάλασσας», ενώ υπάρχει και σχετικός χάρτης.

 

Το βίντεο εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της προκλητικής ρητορικής που αξιοποιεί η Τουρκία. Χθες, Κυριακή (2/1) ο υπουργός Άμυνας αξίωσε να μην γίνονται τελετές σε Σάμο, Χίο και Οινούσες διότι είναι … πρόκληση για την Τουρκία και επανέλαβε τα περί αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών. Επίσης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δόθηκε στην δημοσιότητα βίντεο να πετά πάνω από το Αιγαίο και την Ανατολική και Νότια Μεσόγειο, μαζί με ανώτατα στελέχη του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....