Αρχιεπίσκοπος : «Πρέπει να ρωτηθούν οι πολίτες. Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα»- Συνέρχεται εκτάκτως την Τρίτη η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στο πλαίσιο επίσκεψής του σε σχολείο της Νέας Μάκρης για τον λεγόμενο ” γάμο ομοφύλων”. Ο  Αρχιεπίσκοπος διευκρίνισε ότι η συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό ήταν για άλλο θέμα και ότι την επίσημη θέση της Εκκλησίας για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, θα την ακούσουμε την Τρίτη, που θα συνεδριάσει εκτάκτως για το θέμα, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας.

«Να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε. Αυτό να καταλάβει ο κόσμος. Τα παιδιά εκείνα,  πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια με δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες; Δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δε μας αρέσει αυτό το πράγμα; Η Εκκλησία δε θα πάρει τα όπλα αλλά έχει δικαίωμα να ενημερώσει τον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος το πρωί της Παρασκευής. Και συμπλήρωσε με νόημα: «Πρέπει να ρωτηθούν οι πολίτες. Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα».

Συνέρχεται εκτάκτως την Τρίτη η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος με μoναδικό θέμα συζητήσεως: «Εκκλησία και ‘’θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’’»

Συνέρχεται την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 9η πρωινή, σε έκτακτη Συνεδρία, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στο εν Αθήναις Συνοδικό Μέγαρο με μoναδικό θέμα συζητήσεως: «Εκκλησία και ‘’θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’’».

 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου

της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....