Κοπές Βασιλοπιτας Συλλόγων Ιεράπετρας

Η κοπή της Bασιλόπιτας του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας

 

 

Αργά το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιανουαρίου 2024 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ανταποκρινόμενος σε ευγενική πρόσκληση του Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, προσήλθε στα γραφεία του Τμήματος και ευλόγησε τη Βασιλόπιτα.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος, αφού έκοψε την Βασιλόπιτα, εξέφρασε πολλές ευχές και ευχαριστίες στους εκπροσώπους των Αρχών και έκανε ένα σύντομο απολογισμό για την πλούσια δράση του Τμήματος για τη χρονιά που πέρασε.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Π.Τ.Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας Δρ ιατρό Ανδρέα Μαμαντόπουλο για την ευγενική πρόσκληση και ευχήθηκε σε όλους τους Εθελοντές και τις Εθελόντριες χρόνια πολλά, υγεία, ειρήνη αγάπη, αλληλεγγύη και δύναμη από τον Κύριο στο αποτελεσματικό και γόνιμο έργο του Τμήματος για μία ακόμη χρονιά. Επίσης, συνεχάρη τον δραστήριο Πρόεδρο για την πλούσια προσφορά του Τμήματος σε όλα τα κοινωνικά δρώμενα της Ιεράπετρας, γιατί εκφράζουν, όπως ο καλός Σαμαρείτης της γνωστής ευαγγελικής παραβολής, έμπρακτα την αγάπη, την αλληλεγγύη και την προσφορά στον συνάνθρωπο, πάντοτε και χωρίς διακρίσεις.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης, η Βουλευτής Λασιθίου κ. Αικατερίνα Σπυριδάκη, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Δημήτριος Καλλιοντζής, ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Ιωάννης Πετράκης και ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Δημήτριος Μιχελάρος.

Στην τελετή έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Άννης πόλεως Αγίου Νικολάου και Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Παράρτημα Αγίου Νικολάου πρωτ. Γεώργιος Τζάβλας, οι Εφημέριοι των Ενοριών Παναγίας Ελεούσας και Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης και πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Τζουμάκας, ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γέωργιος Κουγιουμουτζάκης, Γεώργιος Γιακουμάκης, Εμμανουήλ Τζώρτζης, Νεκτάριος Παπαδάκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχαήλ Μπαχλιτζανάκης, ο Διοικητής Ασφάλειας Ιεράπετρας Αστυνόμος Β´ κ. Νεκτάριος Φρονιμάκης, ο Διοικητής της 3ης ΕΜΟΔΕ Αντιπύραρχος κ. Εμμανουήλ Ροβυθάκης, οι εκπρόσωποι του Λιμενάρχη Ιεράπετρας Υποπλοίαρχος Γεώργιος Πατεράκης και Επικελευστής κ. Δουμάνης, ο Διοικητής της 3ης ΕΜΟΔΕ συντοπίτης μας Αντιπύραρχος κ. Εμμανουήλ Ροβυθάκης, τα Μέλη. του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Παράρτημα Αγίου Νικολάου κ. Ρουκουνάκης και κ. Πλακογιαννάκης, Εθελοντές και Εθελόντριες του ΕΕΣ και φίλοι του Παραρτήματος Ιεράπετρας.

Ακολούθησε κέρασμα.

 

Η κοπή της Bασιλόπιτας του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας

 

Η κοπή της Bασιλόπιτας του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας

 

Το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιανουαρίου 2024 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ανταποκρινόμενος σε ευγενική πρόσκληση της Προέδρου και των Μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας ευλόγησε την Βασιλόπιτα του ιστορικού Συλλόγου για το νέο έτος 2024, σε αίθουσα εκδηλώσεων κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος συνεχάρη την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ευτυχία Μαρινάκη για την επανεκλογή της, και ευχήθηκε στα Μέλη του Δ.Σ. και σε όλους όσοι είχαν κατακλύσει την αίθουσα, ευλογημένο από τον «αιώνων ποιητή» Κύριο Ιησού Χριστό το ήδη αρξάμενο έτος 2024, ειρηνικό και σωτήριο, με την πρεσβειία της Παναγίας της Ελεούσας της Ρεϊσδεριανής, που φυλάσσεται στην πόλη μας ως πολύτιμο κειμήλιο και θησαυρός. Επίσης, ευχήθηκε να συμβάλλομε όλοι μας, ώστε να διατηρηθεί άσβεστη η μνήμη των προγόνων μας και των αλησμόνητων πατρίδων στις καρδιές μας και εξήρε τη συμβολή του ενεργού Συλλόγου στη διατήρηση της Μικρασιατικής παράδοσης και κουλτούρας στη σύγχρονη κοινωνία.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, επίσης, με θερμούς λόγοςυ ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης, η Βουλευτής Λασιθίου κ. Αικατερίνα Σπυριδάκη και ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Δημήτριος Μιχελάρος.

Ακολούθως η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ευτυχία Μαρινάκη ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλη και τη Βουλευτή Λασιθίου κ. Αικατερίνα Σπυριδάκη, τους παριστάμενους Αντιδημάρχους και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, και ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία, ειρήνη και αγάπη.

Στην τελετή έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, οι Εφημέριοι των Ενοριών του Ιερού Μητροπολιτικού ναού Αγίου Γεωργίου πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος, Παναγίας Ελεούσας πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης και Οικονόμος Κωνσταντίνος Λιοντάκης  και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ τους ύμνους απέδωσε ο πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού ναού Αγίου Γεωργίου, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως και Χοράρχης της Χορωδίας του Συλλόγου Μικρασιατών κ. Ιωάννης Αρώνης, η οποία έψαλλε υπό τη διεύθυνσή του και τα μικρασιατικά κάλαντα της πρωτοχρονιάς.

Παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γέωργιος Κουγιουμουτζάκης, Ανδρέας Σκουλούδης, Γεώργιος Χατζάκης, Γεώργιος Γιακουμάκης, Εμμανουήλ Τζώρτζης, Νεκτάριος Παπαδάκης και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχαήλ Μπαχλιτζανάκης, τα νέα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας, και πολλά Μέλη και φίλοι του Συλλόγου με τις οικογένειές τους.

Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα.

 

 

Η κοπή της Bασιλόπιτας του Μορφωτικού Συλλόγου Κεντρίου

 

Η κοπή της Bασιλόπιτας του Μορφωτικού Συλλόγου Κεντρίου

 

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιανουαρίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ανταποκρινόμενος σε ευγενή πρόσκληση του Προέδρου και των Μελών του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Κεντρίου, μετέβη στις εγκαταστάσεις του κοντά στο γήπεδο του χωριού και ευλόγησε την Βασιλόπιτα.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε στον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Εμμανουήλ Μακράκη, στα Μέλη του Δ.Σ. και σε όλους τους παρισταμένους ευλογημένο από τον Κύριο το νέο έτος με υγεία, δύναμη και πλούσια καρποφορία.

Επίσης, ο Σεβ. εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον Σύλλογο, γιατί αγωνίζεται να διατηρήσει τα ήθη και τα έθιμα του ιστορικού χωριού και να τα μεταλαμπαδεύσει στη νέα γενιά, αλλά και να την ευαισθητοποιήσει

Ο Πρόεδρος κ. Μακράκης ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Κύριλλο και όλους τους παρισταμένους για την παρουσία τους και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά.

Θερμό χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης και εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον Σύλλογο.

Στην τελετή έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος της Ενορίας Κεντρίου πρωτ. Γεώργιος Κανάρης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Παρέστησαν επίσης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιεράπετρας κ.κ. Ανδρέας Σκουλούδης, Νεκτάριος Παπαδάκης και Γεώργιος Γιακουμάκης, ο εκπρόσωπος της Βουλευτού Λασιθίου κ. Κατερίνας Σπυριδάκη κ. Ευτράτιος Κατσιδονιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνστανίνος Αστροπεκάκης, τα Μέλη του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου και αρκετοί κάτοικοι του Κεντρίου με τις οικογένειές τους. Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα.

 

Η κοπή της Βασιλόπιτας των Εθελοντών Διασωστών Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης (ΕΔΕΑΚ) στη Σητεία

 

Η κοπή της Βασιλόπιτας των Εθελοντών Διασωστών Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης (ΕΔΕΑΚ) στη Σητεία

 

Το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου 2024 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Προέδρου των Εθελοντών Διασωστών Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης (ΕΔΕΑΚ) και Αντιδημάρχου του Δήμου Σητείας κ. Ιωάννου Δασκαλάκη, ευλόγησε τη Βασιλόπιτα της δραστήριας Εθελοντικής Ομάδας σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Σητείας.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαριστησε τον Πρόεδρο για την πρόσκληση, ευχήθηκε εγκάρδια σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά, ειρηνική, δημιουργική και καρποφόρα με όλες τις ευλογίες του Θεού. Απευθυνόμενος στα ενεργά και επίλεκτα Μέλη της ΕΔΕΑΚ επεσήμανε ότι το εθελοντικό έργο που επιτελούν είναι ύψιστης σπουδαιότητας και σημασίας για την ακριτική Σητεία, και τούς εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια όλων, γιατί ο χρόνος που διαθέτουν για να προσφέρουν φιλότιμα τις υπηρεσίες τους στις έκτακτες ανάγκες των συνανθρώπων μας αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις είναι πολύτιμος και τον δανείζονται από τις οικογένειες και τα παιδιά τους.

Χαιρετισμό και εγκάρδιες ευχές για το νέο έτος απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΕΔΕΑΚ κ. Ιωάννης Δασκαλάκης, ο οποίος ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για την ευλογητική παρουσία του, τις πατρικές ευχές και τα υποστηρικτικά λόγια του, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Σητείας Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Φυγετάκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας κ. Εμμανουήλ Βουτυράκης και ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας κ. Παύλος Καπετανάκης.

Στην τελετή έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, Πρωτοσύγκελλος και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού, ο Αιδεσιμώτατος Πρωτ. Νικόλαος Παθιάκης, Εφημέριος της Ενορίας Αγίας Αικατερίνης, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....