Μητροπολίτης Κυθήρων για σε Βουλευτές για Νομοσχέδιο : “Συγκρατήστε τον αρχηγό σας, ενώ βρισκόμαστε προ του χείλους του γκρεμού”

Επιστολή προς τους Βουλευτές της Α΄ Πειραιώς και Νήσων απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, με αφορμή το επίμαχο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων.

“Συγκρατήστε τον αρχηγό σας, ενώ βρισκόμαστε προ του χείλους του γκρεμού”, σημειώνει μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος  ενώ τονίζει χωρίς να θέλει να πολιτικολογεί όπως λέει πώς “Ο προηγούμενος από τον νυν πρωθυπουργό κυβερνήτης της χώρας( Αλεξης Τσίπρας)  άρχισε, ως γνωστόν, την πολιτική του σταδιοδρομία με το 3% και έφτασε στο 38%. Όμως, ο χειρισμός του ζητήματος της δημοκρατίας των Σκοπίων, το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων και ότι άλλο επέφερε σ’ αυτόν και το κόμμα του την γνωστή πολιτική καθίζηση” 

 

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ epistoli

 

Διαβάστε το Ψήφισμα των Κληρικών της Μητροπόλεως Κυθήρων:

Σήμερα 31η Ιανουαρίου του έτους 2024, συναχθήκαμε στο Επισκοπείο Κυθήρων, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.Σεραφείμ, στη μηνιαία μας Ιερατική Σύναξι, οι Ιερείς και ο Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως και αφού ακούσαμε εμπεριστατωμένη εισήγησι περί της Ορθοδόξου Κατηχήσεως, μετά την διαλογική συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων, συμφωνήσαμε ομόφωνα στα κάτωθι:

Ο Ιερός Κλήρος της Ι. Μητροπόλεως Κυθήρων και Αντικυθήρων μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να καταθέσει προς ψήφιση από την Βουλή το Νομοσχέδιο περί δικαιώματος πολιτικού γάμου για «Ομόφυλα ζευγάρια» και συστοιχώντας προς την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος δηλώνει τα εξής:

1. Η Αγία μας Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία ευλογεί, ως γνωστόν, μόνον τον εκκλησιαστικό γάμο και σύμφωνα με την διδασκαλία της, την οποία εκφράζει και η πρόσφατη Απόφαση της Ιεραρχίας της Ελλαδικής μας Εκκλησίας, απορρίπτει τον πολιτικό γάμο ασχέτως φύλου, τα σύμφωνα συμβιώσεως ετερόφυλων και «ομόφυλων ζευγαριών» και τον προωθούμενο για νομιμοποίηση «γάμο των ομοφυλοφίλων».

2. Οι ως άνω παρεκκλίσεις και εκτροπές από τον εκκλησιαστικό-μυστηριακό γάμο εκτροχιάζονται προδήλως από τον αιώνιο θείο νόμο και αντίκεινται προς αυτόν.

3. Κατ’ εξοχήν το νομοσχέδιο που κατατίθεται για ψήφιση από τη Βουλή και αφορά τον «γάμο των ομόφυλων ζευγαριών» επιχειρεί την μετάλλαξη και ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας. Αποδομεί δε και καταργεί ουσιαστικά την ισχύ του άρθρου 21 του Συντάγματος της Πατρίδος μας, που περιφρουρεί το οικογενειακό δίκαιο.

4. Ο «γάμος των ομόφυλων ζευγαριών» συνιστά βαρύ αμάρτημα κατά την διδαχή της Αγίας Γραφής και σύμφωνα με τις επιστολές του Αποστόλου Παύλου (Ρωμ. α’, 26-27), (Α’ Κορ. στ’ 9-10), (Α’ Τιμ. α’ 10). Μαζί με τα άλλα πάθη της ατιμίας και σαρκολατρείας αποκλείουν τους αμετανοήτους από την Βασιλεία των Ουρανών.

5. Για την Εκκλησία μας η λέξη αμαρτία, ανάλογα με το βάρος της, σηματοδοτεί την ύπαρξη ψυχοσωματικής ασθένειας. «Από των πολλών μου αμαρτιών ασθενεί το σώμα, ασθενεί μου και η ψυχή». Για την Ελληνική Γραμματεία σημαίνει «λάθος». Κάθε παρερμηνεία της, είτε χλευασμός, δεν ανατρέπει την πνευματική και την ετυμολογική της έννοια.

6. Η Εκκλησία μας ως Κιβωτός σωτηρίας και Εκκλησία μετανοούντων στηρίζει την δύναμή της και την διαχρονική, αιώνια ισχύ της όχι σε ανθρώπους περικείμενους ασθένεια, αλλά στον αναμάρτητο Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό, στα ίχνη του Οποίου προσπαθεί να πορεύεται. Για τους λόγους αυτούς βλέπει με συμπάθεια και αγάπη κάθε αμαρτωλό άνθρωπο. Έχει δε να προτείνη φιλόστοργα και το μόνο φάρμακο θεραπείας κάθε αμαρτίας, κάθε λάθους: Την μετάνοια!

7. Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο αποτελεί καταφανή διαστρέβλωση της φυσιολογικής κινήσεως του ερωτικού αισθήματος, θεσμοθετώντας κάτι αφύσικο. Και το αφύσικο δεν μεταβάλλεται από νομικές διατάξεις: παραμένει αφύσικο και συνεπώς αμαρτία.

8. Μετά από αυτά δεν μπορούμε να δεχθούμε ως «τρόπο ζωής», ούτε «ως δικαίωμα», έναν τρόπο, που οδηγεί στον θάνατο. Πολύ περισσότερο, όταν αυτός ο τρόπος αυτοπεριβάλλεται τον τίτλο της «υπερηφάνειας», και όχι της ταπείνωσης (Pride πάρτυ, Pride διαδηλώσεις, οργάνωση σε ΛΟΑΤΚΙ, κ.λπ.).

9. Έχοντας λοιπόν πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας για το μέλλον της πατρίδας μας και των παιδιών μας, καλούμε όλους τους Χριστιανούς να αντιταχθούν στη σχεδιαζόμενη ασχημία και μεγάλη ντροπή για το ανθρώπινο γένος.

Ιδίως τους Βουλευτές της Περιφέρειάς μας, που είναι οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή με την λαική ψήφο, καλούμε να καταψηφίσουν το Νομοσχέδιο (μια και η αποχή μόνη της γέρνει την πλάστιγγα προς την ψήφιση), ανεξαρτήτως κομμάτων, αναλογιζόμενοι τις ευθύνες τους τις ιστορικές απέναντι του Έθνους μας, της Ελληνορθόδοξης Πατρίδας μας και των ερχόμενων γενεών.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ-ΕΦΗΜΕΡΙΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

†Ο Κυθήρων & Αντικυθήρων Σεραφείμ Αρχιμ. Πέτρος Κασιμάτης

Αρχιμ. Φρουμέντιος Δημητρίου

Αρχιμ. Πέτρος Σκλάβος

Πρωτ. Πέτρος Μαριάτος – Ιατρός

Πρωτ.Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος

Πρωτ. Παναγιώτης Διακόπουλος

Ιερομ. Σεραφείμ Μαρσέλλος

Οικον. Γεώργιος Αδικημενάκης

Οικον. Ιωάννης Παπανδρόπουλος

Ιερεύς Κωνσταντίνος Μπιθιγκότζης

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....