Τίμησαν την Οσία Φιλοθέη στο Κοντοπούλι της Λήμνου

Με εκκλησιαστική κατάνυξη αλλά και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Οσίας Φιλοθέης της Αθηναίας στο Κοντοπούλι του νησιού της Λήμνου .
Ο εορταστικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, έγινε στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Φιλοθέης του Ορθόδοξου Συνδέσμου Αγάπης, με την συμμετοχή Εφημερίων και Διακόνων του νησιού μας και με την παρουσία πολλών πιστών, οι οποίοι προσήλθαν για να εορτάσουν την λαοφίλητη αγία της Εκκλησίας μας.
Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης, αναφέρθηκε στην οσιακή και μαρτυρική προσωπικότητα της εορταζομένης αγίας, η οποία με την δράση της κατάφερε, στη σκοτεινή εποχή της, να γίνει φως και να διασώσει πλήθος νέων παιδιών απο την μανία του Οθωμανικού ζυγού. Εκλεισε το διδακτικό κήρυγμά του με ευχές στην Πρόεδρο και στα Μέλη του Ορθοδόξου Συνδέσμου “ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ” και διένειμε με τον άρτο, φυλλάδιο πνευματικού περιεχομένου, περί του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου, το οποίο είχαν ετοιμάσει γι’ αυτό τον σκοπό οι κυρίες του Συνδέσμου.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....