Ομιλίες με θέματα τον αποκρυφισμό και τους ψευδοπροφήτες στην Καλαμπάκα

από tameteora.gr

 

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες με θέματα τον αποκρυφισμό και τους ψευδοπροφήτες έγιναν το απόγευμα της Κυριακής των Απόκρεω στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δἠμου Μετεώρων στην Καλαμπάκα.

Την εκδήλωση οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Σταγών και Μετεώρων, με σκοπό την ενημέρωση και την προφύλαξη των συμπολιτών μας από το επικίνδυνο σύγχρονο φαινόμενο των παραθρησκειών και της πλάνης – ψευδοπροφητείας.

Τα θέματα παρουσίασαν στους παραβρισκόμενους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. θεόκλητος, μέλη-ειδικοί συνεργάτες της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων, από την Αθήνα.

Πρώτος μίλησε ο π. Ανδρέας Γκατζέλης, πρωτοπρεσβύτερος, θεολόγος και πρόεδρος του Πνευματικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων (Π.Ε.Γ.), για το θέμα: «Ο Αποκρυφισμός στην πράξη», εντοπίζοντας πρακτικά παραδείγματα από τη σύγχρονη τρέχουσα πραγματικότητά μας.

 

 

Ακολούθησε η ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Παπαχριστοδούλου, θεολόγου, προέδρου του ΔΣ της Π.Ε.Γ., ο οποίος ανέλυσε το θέμα: «Σύγχρονοι Ψευδοπροφήτες και η Ορθόδοξη αντιμετώπιση», επισημαίνοντας τους τρόπους αντιμετώπισης αυτής της σύγχρονης μάστιγας, που πλανά και ταλαιπωρεί πλήθος ανθρώπων.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....