Αγιασμός των Υδάτων στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Kingston–upon–Thames χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή μετά τα Φώτα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος.

Συλλειτούργησαν ο ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αρχιμ. κ. Αιμιλιανός Παπαδάκης και ο Αρχιμ. κ. Γρηγόριος Lauranzano.

Τον Επίσκοπο Μελιτηνής καλωσόρισε στην Κοινότητα ο Αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός, εκφράζοντας τη χαρά όλων για την επίσκεψή του.

Ο Θεοφιλέστατος μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας μετέβη στις όχθες του ποταμού Τάμεση για την Τελετή του Καθαγιασμού των Υδάτων.

Ακολούθησε επίσημο γεύμα στους χώρους της Κοινότητος.

 

 

 

Ο Αγιασμός των Υδάτων στη Νότια Αγγλία

 

Μεγαλοπρεπώς ετελέσθη η Ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων στο Margate και στο Brighton της Νότιας Αγγλίας.

Στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Margate προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος, συλλειτουργών μετά του ιερατικώς Προϊσταμένου Αρχιμ. κ. Βησσαρίωνος Κοκλιώτη και του Διακόνου κ. Κωνσταντίνου Μαμούρη.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Brighton λειτούργησε ο Αρχιμανδρίτης κ. Νικόδημος Αναγνωστόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου κ. Νικήτα, συλλειτουργών μετά του ιερατικώς Προϊσταμένου του Ναού, Αρχιμανδρίτου κ. Γερμανού Κουρκούνη.

Τόσο ο Θεοφιλέστατος όσο και ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος, μετέβησαν αντίστοιχα στα λιμάνια των παραθαλάσσιων πόλεων της Νότιας Αγγλίας για την Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και Αποστόλου Λουκά Μπέρμιγχαμ χοροστάτησε και προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, την Κυριακή μετά τα Φώτα.

Συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. κ. Νήφων Τσιμαλής, ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Χρήστος Στεφάνου, ο Οικονόμος κ. Νικόλαος-Λουκάς Καραφυλλίδης και ο Αρχιδιάκονος κ. Γεώργιος Τσουρούς.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε με ενθουσιασμό η πολυπληθής και δραστήρια αυτή Κοινότητα, όπου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μετέβησαν όλοι μαζί σε παρακείμενη λίμνη για την Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.

Θεοφάνεια στο Λονδίνο

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας λειτούργησε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος στον Ι. Καθεδρικό Ναό των Αγίων Πάντων Camden Town και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Wood Green.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετέλεσαν τον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανείων.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....