Βανδαλισμοί στο Αγίασμα του Αποστόλου Παύλου στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής

Βανδαλισμοί σημειώθηκαν εχθες Κυριακή των Βαΐων στο Αγίασμα του Αποστόλου Παύλου στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής. Άγνωστοι σύμφωνα και με φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο αλλά και κάτοικο της περιοχής , έριξαν κάτω ιερά σκεύη και κεριά ενώ ποδοπάτησαν εικόνες.  Δεν είναι η πρώτη φορά αλλά προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη θλίψη ειδικά αυτές τις Άγιες ημέρες της Μ. Εβδομάδας . 

Δείτε τις φωτογραφίες

 

 

 

 

ΤΟ ΑΓΙΑΣΜΑ 

Απέναντι από το μικρή ιχθυόσκαλα της Νέας Φώκαιας βρίσκεται μια μικρή καμάρα, που οδηγεί στην είσοδο μιας σπηλιάς. Η πέτρα και η βαριά ξύλινη πόρτα θυμίζουν την εποχή που ο απόστολος Παύλος περπάτησε στο ίδιο μονοπάτι, πέρασε την είσοδο και κατέβηκε τα σκαλιά για να φτάσει στην κατοικία του. Η ιστορία λέει ότι ο Άγιος Παύλος κρυβόταν εδώ, για να προφυλαχθεί από τους διώκτες του κατά τη διάρκεια της ιεραποστολής του.

 

Πρόκειται για ένα εξωκλήσι λαξευμένο στο βράχο που σύμφωνα με την παράδοση βρήκε καταφύγιο ο Απόστολος των Εθνών Παύλος όταν επισκέφθηκε την περιοχή για να διδάξει.

Στο εξωκλήσι αναβλύζει Αγίασμα το οποίο παίρνουν ως ευλογία οι πιστοί.

Ο χώρος είναι ανοιχτός για τους προσκυνητές οι οποίοι μπορούν να μπουν και να περπατήσουν σε στοά μήκους περίπου 10 μέτρων ώσπου να φθάσουν σε μία ορθογώνια αίθουσα, στην οποία, σύμφωνα με την παράδοση, κατέλυσε ο Απόστολος Παύλος.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....