Κέντρο Ελληνομάθειας στην Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπας

Στις 14/5 το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ του Ελληνικου Υπουργείου Παιδείας που εδρεύει στην Καλαμαρια Θεσσαλονίκης πραγματοποιησε τις εξετασεις Πιστοποίησης Ελληνικής Γλωσσης σ όλα ανά τον κόσμο Κέντρα Πιστοποίησης για όλα τα επίπεδα.
Από τον Οκτωβριο του 2023 στην Επισκοπη Μπουκομπας γίνονται εντατικά μαθήματα Ελληνικής Γλωσσης στην Ιερατικη Σχολή Μπουκομπας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ» και στο Ορθοδοξο Κολλέγιο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΥΑΝΖΑΣ.
Διδάσκαλοι των Ελληνικων είναι οι δυο Θεολόγοι ΙΩΑΝΝΗΣ Τούμπα και Σεβαστιανος Μουντου, απόφοιτοι της Θεολογικης Σχολης Κινσασας «ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΘΩΝΙΤΗΣ», οπου εκει λειτουργει εδώ και πολλα χρονια Κέντρο Πιστοποίησης Ελληνικης Γλωσσης της Ιερας Μητροπολεως Κινσασας από τα χρονια της Αρχιερατείας των μακαριστων Μητροπολιτων Ιγνατιου και Νικηφόρου, συνεχίζεται από τον Σεβ. Μητροπολιτη Θεοδοσιο υπό την ευθύνη του φιλόλογου κ. Δημ. Βαμβακά.
Η διδασκαλία των Ελληνικων με την ευλογια του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Νικολαου, υποστηριζεται από τα Φροντιστηρια ΑΞΙΑ που εδρεύουν στα Σπατα.
Είναι απαραίτητη η διδασκαλία των Ελληνικων στους Ορθοδοξους Αφρικανούς για να μπορέσουν να μεταφέρουν στους Ορθοδοξους χριστιανους και να μεταφράσουν στις τοπικές γλώσσες τους όλο τον ελληνόφωνο λειτουργικό και θεολογικό πλούτο της Εκκλησίας μας.
Ευχαριστιες σ ολους τους συντελεστές αυτης της προσπάθειας και ιδιαίτερα στο Κέντρο Ελληνικής Γλωσσης. Καλη επιτυχία στα παιδιά μας!

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....