1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός στο αγώνισμα της Εκφραστικής Ανάγνωσης από την Ι.Μ.Νεαπόλεως

Το 4ο Γυμνάσιο Νεάπολης φιλοξένησε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 τον 1ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό στο αγώνισμα της Εκφραστικής Ανάγνωσης που οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 83 μαθητές από διάφορα Σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Την Κριτική Επιτροπή απάρτισαν Καθηγητές φιλόλογοι, οι οποίοι προγύμνασαν τα παιδιά στην ανάγνωση με εκφραστικότητα και ευχέρεια.

Η θεματική του Αγωνίσματος αφορούσε την επέτειο της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή και είχε τον τίτλο: «Μικρά Ασία, χαίρε!».

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Τις τρεις πρώτες θέσεις κατέκτησαν οι μαθήτριες:  Δήμητρα Σαμαρά από το 4ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης,  Βλάχου Άρτεμη από το 3ο Λύκειο Πολίχνης και  Γαργαλά Σοφία από τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη. Τα δυο βραβεία απέσπασαν οι μαθήτριες: Καστριώτη Ευαγγελία από το 10ο Δημοτικό Σχολείο και Χαβιάρου Κατερίνα από το 1ο Γυμνάσιο Νεάπολης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας πρόσφερε στους 3 νικητές ως δώρο ευλογίας  από ένα power bank και από ένα φλασάκι στους δυο επόμενους, ως προς τη βαθμολογία, ενώ στους εκπαιδευτικούς που πλαισίωσαν το διαγωνισμό ο Ποιμενάρχης της Δυτικής Θεσσαλονίκης  χάρισε μια αναμνηστική κούπα. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι μαθητές έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής και ένα ντοσιέ.

Ο Διαγωνισμός, κατά κοινή ομολογία,  με την επιτυχημένη και ενθουσιώδη συμμετοχή τόσων μαθητών και εκπαιδευτικών εξελίχθηκε σε μια γιορτή παιδείας!    

Οι εκπαιδευτικοί που αποτέλεσαν την επιτροπή των κριτών ήταν οι:  κ. Ψωμά Μαρία, Μουλαδάκη Αγγέλα, Σαραφίδου Στέλλα, Κεναμέα Χριστίνα, Κουκουτσέλου Παναγιώτα, Τσικώτη Αθηνά, Λούτα Αικατερίνη, Θεοδώρου Ευαγγελία, Ευγενία Σωτηριάδου, Μαρία Αυγέρη, Αθηνά Ζέλιου, Γεώργιος Γαλάνης, Ελένη Χανόγλου, Πελαγία Αποστόλου, Νικολέτα Μόγκα, Μαρίνα Μήσιου, Άννα Καργιώτη, Μαρία Μουστακίδου, Ιουλία Δεληγιάννη, Φανή Μπαζούκα.

Στη Γραμματεία βοήθησαν η κ. Σαββούλα Φιρινίδου και οι φοιτήτριες Κατερίνα και Μαρία Γέρμανλη. Οι μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου Νεάπολης Κωνσταντίνα Ελευθεριάδου, Εύη Λεονταρίδου, Έλενα Γρηγοριάδου ,Φλωρεντία Βιάρου  και Δήμητρα Μπαλίκα ανέλαβαν το έργο της ταξιθέτησης. Την ιατρική ευθύνη είχε η κ. Ελένη Καρανίκα, ενώ ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Κωνσταντίνος Γάκης μερίμνησε για τα τεχνικά θέματα.

Τη γενική ευθύνη του διαγωνισμού, με ευλογία του Σεβασμιωτάτου, είχε η φιλόλογος κ. Μαρία Χαραλαμπίδου.

Ο Σεβασμιώτατος, στο χαιρετισμό του προς τους μαθητές, τους γονείς που τους συνόδευαν και τους εκπαιδευτικούς, αφού εξήρε τη σημασία της διατήρησης  της εθνικής μνήμης μέσα από την εντρύφηση στη λογοτεχνία και την επαφή με τους μεγάλους πεζογράφους, υπογράμμισε το χρέος όλων να θυμόμαστε και να μνημονεύουμε τους πατέρες μας που πότισαν με το αίμα τους τη γη της Ιωνίας. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι υποστήριξαν με ζήλο το λογοτεχνικό διαγωνισμό αφιερώνοντας όλο το πρωινό του Σαββάτου  στην υλοποίησή του.»      

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....