200.000 τουρίστες αναμένει η Κρήτη μες στον Απρίλιο

Πέρα από κάθε προσδοκία αναμένεται να κάνει επίσημη «πρεμιέρα» ο τουρισμός στην Κρήτη, με τα στοιχεία που αφορούν τις αναμενόμενες αφίξεις στα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια του νησιού, σ’ αυτά του Ηρακλείου και των Χανίων, να κάνουν λόγο για 200.000 τουρίστες οι οποίοι θα βρεθούν στο νησί μέσω 2.500 προγραμματισμένων πτήσεων κατά το μήνα Απρίλιο.

Παρά την ουκρανική κρίση, αλλά και τα επιδημιολογικά δεδομένα, οι τουριστικές κρατήσεις προοιωνίζουν νούμερα αντίστοιχα της «χρονιάς- ρεκόρ» για την Ελλάδα, που ήταν το 2019.

Μετά από δύο καταστροφικές χρονιές το νησί της Κρήτης θα υποδεχθεί τους πρώτους τουρίστες σχετικά νωρίς, με τα πρώτα ξενοδοχεία να έχουν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τουριστικών πρακτόρων, η καθίζηση των αγορών της Ρωσίας και της Ουκρανίας δε θα επηρεάσει τις αφίξεις στην Κρήτη, καθώς τα τελευταία χρόνια και οι δύο χώρες «απουσίαζαν» από τους ελληνικούς προορισμούς.

Αυτό το οποίο προβληματίζει φορείς και επιχειρηματίες στον κλάδο του τουρισμού είναι οι συνεχείς ανατιμήσεις προϊόντων, κάτι το οποίο θα οδηγήσει και στην περαιτέρω αύξηση του κόστους των διακοπών.

Οι αγορές που στηρίζουν την Κρήτη -με τις μέχρι και σήμερα προκρατήσεις- είναι η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, αλλά και οι Σκανδιναβικές χώρες, όπως η Σουηδία και η Νορβηγία.

Αναφορικά τώρα με τους προορισμούς που αναμένεται να κατακλυστούν από ξένους επισκέπτες μέσα στον Απρίλη, αυτοί βρίσκονται κυρίως στην Ανατολική Κρήτη (Ελούντα, Σητεία) και στα Χανιά (Πλατανιάς, Παλαιόχωρα).

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....