Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής μητρός του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου 

Γίνεται γνωστό ότι το Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, τελέσθηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία και το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Ισιδώρας χας Στυλιανού Δρίτσα, μητρός του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου  Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, στην Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου αυτής και υιού της αειμνήστου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, δίδοντας την ευκαιρία σε γνωστούς και φίλους της Ι. Μονής, που γνώριζαν την αοίδιμο, να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της. Με τον Θεοφιλέστατο συλλειτούργησαν ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως  Πανοσ. Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου Αιδεσ. Πρωτ. π. Πέτρος Καγιούλης και ο Διάκονος π. Χρήστος Χίλιας ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου  κ. Διονύσιος, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Μάξιμος Πάνος, Εφημέριος Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Μεγάρων και ο Αρχιδιάκονος της Ι. Μητροπόλεως μας π. Δαμασκηνός Γεννηματάς.

Την Κυριακή των Μυροφόρων, 19 Μαΐου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος προέστη της τρισαρχιερατικής Θ. Λειτουργίας, που τελέσθηκε στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Παρασκευής Μεγάρων μετά του Σεβ. Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου και του Θεοφ. Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου με την αυτή ευκαιρία, το 40/νθήμερο Μνημόσυνο, δηλαδή, της μητρός του αγίου Κεγχρεών στην ιδιαίτερη πατρίδα και Ενορία της αοιδίμου, αφού χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, που προηγήθηκε. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης της ομόρου Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος ευγενώς υπεδέχθη στην Μητροπολιτική Επαρχία του τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο μετά του παρ᾿ αυτώ διακονούντος Βοηθού Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, φιλαδέλφως παραχωρήσας τα πρεσβεία τιμής στους ως άνω συλλειτουργήσαντες μετ᾿ αυτού Ιεράρχες. Μαζί με τους τρεις (3) Αρχιερείς συλλειτούργησαν οι Αιδεσ. Πρωτ. π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, Εφημέριος του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου, Πρωτ. π. Αλέξανδρος Κουργιαλής και π. Αναστάσιος Αλεξίου, Εφημέριοι του Ι. Ναού Αγ. Παρασκευής Μεγάρων, οι Αρχιδιάκονοι της μεν Ι. Μητροπόλεώς μας π. Δαμασκηνός Γεννηματάς της δε Ι. Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος π. Άνθιμος Καμπούρης και ο Διάκονος π. Χρήστος Χίλιας.

Πριν ψαλή η Ακολουθία του Μνημοσύνου ο Σεβ. Ποιμενάρχης , διερμηνεύων και τα αισθήματα του αγίου Κεγχρεών, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο φίλο και αδελφό άγιο Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνο για την τιμή και την «πνευματική φιλοξενία», που πλουσίως τους προσέφερε, εκφράζων την αγάπη και χαρά, την ευφρόσυνο και πνευματοφόρο μετ᾿ αυτού, του Ι. Κλήρου και του ευσεβούς Λαού την Επαρχίας του, κοινωνία και μάλιστα εν τω Ι. Μυστήριω της Θ. Ευχαριστίας, εις το οποίον η εν Χριστώ Αναστάντι ενότης των πιστευόντων εις Αυτόν και ομολογούντων, ως οι Μυροφόρες Γυναίκες, την Ανάστασιν Αυτού εκφράζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μη παραλείψας να ευχηθεί «επ᾿ εκκλησίας» εις αυτόν και δια τα επερχόμενα «μεθ᾿ ημέρας μιάς» ονομαστήριά του, όπως ο Αναστάς Ιησούς χαρίζηται αυτώ έτη πολλά, ενίσχυση στο πολυεύθυνο και πολυσχιδές έργο του και μετά από πολλά – πολλά έτη αυτού και του Ποιμνίου του ν᾿ αξιωθούν να συνευφραίνονται στον Παράδεισο.

Επίσης ευχήθηκε στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο να έχει αυτός και οι οικογενείς του την ευχή της μητέρας του και η προαπελθούσα αείμνηστος Ισιδώρα ως και οι λοιποί, των οποίων τα Μνημόσυνα ετελούντο, «καλή ανάπαυση»!

Κατά την Ακολουθία του Μνημοσύνου έλαβε μέρος και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Προκόπιος Γεωργίου.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....