Πανήγυρις Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπι της Εύβοιας- ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ από την 4Ε

Με την χάρη του Θεού, προγραμματίζουμε τον φετεινό εορτασμό της ιεράς μνήμης του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου του νέου ομολογητού. Η Πανήγυρις έχει επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Οσίου, στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας, όπου, ως θησαυρός, ευρίσκεται το αδιαλώβητο και μυροβόλο λείψανο του αγίου, το οποίο, πριν από 100 ολόκληρα χρόνια με απερίγραπτες θυσίες και κινδύνους, έφεραν στον τόπο μας οι Προκοπιείς Πρόσφυγες, μετά την Μικρασιατική περιπέτεια.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ 4Ε

την Κυριακή το απόγευμα και το πρωί της Δευτέρας 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΙΟΥ: Ώρα 7μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΙΟΥ: 

 

Ώρα 8:30π.μ. Αρχιερατικό συλλείτουργο.

 

Ώρα 10:45π.μ. Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τάξη.

 

Στην Ιερά Πανήγυρη θα λάβουν μέρος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ και οι Άγιοι Αρχιερείς Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, Σκοπέλου κ. Νικόδημος και ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος. 

 

Και μέσω του διαδικτύου από την ιστοσελίδα   tv4e.gr

Αλλά και μέσα από το κανάλι στο   YOUTUBE

Και τα κοινωνικά δίκτυα.

Δεύτε προσκυνήσωμεν πιστοί λείψανον περίσεπτον και πανυπέρτιμον Ιωάννου θεόφρονος, αγνίσωμεν χείλη, όμματα και μέτωπα και ικετεύσωμεν…

 

Η χάρη και οι πρεσβείες του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ιωάννου μετά πάντων και υπέρ πάντων ημών. Αμήν.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....