Επίσκοπος Μπούνια : «Ένα ποτήρι νερό, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο μας;»

Ένα ποτήρι νερό πολλές φορές σώζει ζωές. Αυτό είναι σίγουρο και ιατρικά τεκμηριωμένο.
Ένα ποτήρι νερό δεν αλλάζει τον κόσμο γύρω μας. Αλλάζει όμως τον κόσμο όλο μέσα μας. Ειδικά όταν προσφέρεται συστηματικά και σε πολλά άτομα που στερούνται ακόμα και αυτό το αγαθό που είναι άφθονο για τους περισσότερους από εμάς. Δεν χρειάζεται να αναφέρω πόσα άτομα πεθαίνουν τον χρόνο από έλλειψη νερού.
Εμείς μπορεί να λουζόμαστε και να παίζουμε με το νερό μπορεί και περισσότερες από τρεις φορές κάθε ημέρα. Υπάρχουν παιδιά όμως που δεν έχουν νερό να πλυθούν για μήνες ολόκληρους ή πίνουν νερό μη πόσιμο το οποίο γεννά μέσα τους παράσιτα θανατηφόρα, τύφους, σχιστόσωμα που σταδιακά «τρώει» τα ζωτικά όργανα των ανθρώπων και τους οδηγεί στον θάνατο και πολλά ακόμα άλλα.
Ο Επίσκοπος Μπούνια, Κισανγκάνι και Ανατολικού Κονγκό κ. Πολύκαρπος σημειώνει σε ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο: “Είδα με τα μάτια μου παιδιά να πεθαίνουν από έλλειψη κατάλληλου νερού στην Αφρική.
Αυτό με οδήγησε στο ερώτημα που θέτω πρώτα στον εαυτό μου.
«Ένα ποτήρι νερό, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο μας;»
Και η απάντηση είναι μάλλον ναι. Μπορεί να αλλάξει τον δικό μου κόσμο σίγουρα και πολύ επίσης πιθανόν πολλούς γύρω μας.
Τι θα λέγατε για παράδειγμα, αν αντί για βόμβες ρίχναμε μπουκάλια με νερό στα διψασμένα παιδιά που βρίσκονται εν μέσω των άδικων πυρών και των ανελέητων πολέμων των ημερών μας;”, καταλήγει.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....