Η Ανάληψη του Κυρίου στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αρναίας

Η ημέρα της Αναλήψεως για την Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού από το 2020 και εντεύθεν είναι σημαντική και σημαδιακή. Κατά το έτος αυτό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όορους και Αρδαμερίου  κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ενεθρόνισε την εκλεγείσα πλέον από την προκύψασα Αδελφότητα Ηγουμένη της Ιεράς Μονής, Μαριάμ Μοναχή, η οποία μέχρι τότε, κατά το Καταστατικό του Μοναστηριού ήταν διορισμένη από τον Προκάτοχό του Καθηγουμένη Αυτής, καθότι ήταν και συγκτιτόρισσά της, μαζί με τον αείμνηστο Μητροπολίτη Ιερισσού κυρό ΝΙΚΟΔΗΜΟ και τον νυν Επίσκοπο Μπουκόμπα και Δυτικής Τανζανίας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ. Από τότε και μέχρι σήμερα κατά την  ημέρα της Αναλήψεως τελείται Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο Επίσκοπος της Επαρχίας  ως πνευματικός πατέρας δέεται για την κατά Θεό Πρόοδο και αύξηση της Αδελφότητος αυτής.

Έτσι χθές  Πέμπτη 13η Ιουνίου 2024, ο Επίσκοπός  κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, ακολουθούμενος από τον Παν. Αρχιμ. π. Εφραίμ Τσόλη και τον Διάκονο π. Νικόλαο Τσεπίση προέστη των Ακολουθιών της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής και προσευχήθη μαζί με τις Μοναχές και τους προσελθόντες προσκυνητές για την περαιτέρω πορεία της Αδελφότητος εις ευδίους πνευματικούς λιμένας.

Προ της Απολύσεως ο Μητροπολίτης , αφού τόνισε ότι το Δεσποτικό γεγονός της Αναλήψεως είναι το τελευταίο της κατά Χριστόν Οικονομίας, των μεγαλείων δηλαδή που έπραξε ο Θεός, στο Πρόσωπο και με το Πρόσωπο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού για την σωτηρία ανθρώπου και κόσμου, ευχήθηκε και η Ιερά αυτή Μάνδρα να αποτελεί ευλογημένο καταφύγιο, τόσο για όσες περιεβλήθησαν μέσα σ’ αυτήν τον Ιερό Τρίβωνα, το ευλογημένο ράσο, όσο και για όλους τους πνευματικούς αδελφούς και αδελφές της Μονής που αναπαύονται σ’ Αυτήν. Τέλος, εξέφρασε επίσημα τη χαρά του για την πορεία της ανεγέρσεως του Καθολικού της Ιεράς Μονής, επ’ ονόματι του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, που φέρει νωπή τη σφραγίδα την αγιορείτικη και φυσικά τη Μοναστική σεμνομεγαλόπρεπη θωριά. Μακάρι η συνδρομή του ευλογημένου Λαού του Θεού και όσων αγαπούν τη Μονή να συμβάλουν ώστε να περατωθεί η ανέγερσή του και να δοξασθεί δεόντως η Τριαδική Θεότης, τιμωμένου φυσικά του Προστάτου της.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....