Τους Μητροπολίτες Κορίνθου, Φαναρίου και τον Επίσκοπο Ωρεών υποδέχτηκε ο Σεβ. Μητρ. Χαλκίδος

 

 

Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητρ. Χαλκίδος  κ.Χρυσόστομος υπεδέχθη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο-Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο-Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

Στην τελεσθείσα εκεί Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Κορίνθου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Χαλκίδος, συνευχομένων των άλλων δύο Αρχιερέων και συμμετεχόντων Ιερέων και Διακόνων της Πόλεώς μας.

 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος, στο κήρυγμά του προς τους εκκλησιασθέντες, αναφέρθηκε στην αξία των μνημοσύνων υπέρ των κεκοιμημένων, αλλά και στις προσωπικότητες των κοιμηθέντων. Του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου(+13.1.2019), ο οποίος, μέσα από το ταπεινό του φρόνημα και την αμέριστη αγάπη του, έγινε διάκονος του μεγαλείου του θυσιαστικού εκκλησιαστικού βίου. Και της επίσης μακαριστής πνευματικής του θυγατέρας Γιασεμής Μπαϊμπάκη, μητέρας του Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Τιμοθέου Μπαϊμπάκη, η οποία αγάπησε την Εκκλησία τόσο, ώστε να Της προσφέρει και το σπλάγχνο της ως Ιερέα του Υψίστου.

 

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, οι άγιοι Αρχιερείς, πλαισιούμενοι από τους συλλειτουργήσαντες Ιερείς και Διακόνους, τέλεσαν τα ιερά μνημόσυνα των δύο προμνημονευθέντων κακοιμημένων.

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κορίνθου κ. Διονύσιος και Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκαν και προσκύνησαν την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης και επικοινώνησαν με την Γερόντισσα Φεβρωνία και την περί αυτή μοναχές, με τις οποίες έχουν στενό πνευματικό σύνδεσμο από την εποχή της νεανικής ιερατικής τους διακονίας.

 

Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στο Όρθρο, στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Νέο Προκόπι και, εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος Κορίνθου κ. Διονύσιος προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο αναπτύσσοντας ερμηνευτικά το διατεταγμένο Αποστολικό Ανάγνωσμα (Κολασσαείς 3, 4-11). Ενώ και οι δύο Αρχιερείς, λίγο πριν την Απόλυση, μαζί με τους πλαισιώσαντες αυτούς Ιερέις και Διακόνους, τέλεσαν το τριετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρεσβ. Νικολάου Βερνέζου-Πρωθιερέως του Ι. Προσκυνήματος.

 

Λίγο νωρίτερα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ητρ κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Κορίνθου κ. Διονύσιο για την παρουσία και την συμμετοχή του σε αυτές τις λειτουργικές συνάξεις της τοπικής μας Εκκλησίας και αναφέρθη στα πρόσωπα και την προσφορά των κεκοιμημένων, οι οποίοι εργάσθηκαν και διέπρεψαν στην μόρφωση του νέου, κατά Χριστόν, ανθρώπου.

 

Όλες οι ιερές Ακολουθίες αναμεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97, 7fm).

 

Φωτογραφίες: Ι. Μητρόπολη Κορίνθου και Παρασκευή Σπυροπούλου

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....