Χιόνια στην “πολύπαθη” Εύβοια

Σαρώνει η κακοκαιρία «Ελπίδα» και την Εύβοια, με τη σφοδρή χιονόπτωση να έχει δημιουργήσει προβλήματα σε αρκετές περιοχές του νησιού. Πολλά χωριά έχουν θαφτεί στο χιόνι, ενώ στα λευκά ντύθηκε ακόμα και το κέντρο της Χαλκίδας.

Σε ορισμένες περιοχές της Εύβοιας – όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ – το χιόνι έχει φτάσει ακόμα και το ένα μέτρο, ενώ σημειώνονται και διακοπές ρεύματος. Χαρακτηριστικές της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή είναι και οι εικόνες που κατέγραψαν κάτοικοι της Χαλκίδας, όπου το «έστρωσε» ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Στο χιόνι έχουν σχεδόν θαφτεί όλα τα χωριά του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, με το χιονιά να συνεχίζει με μανία σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους που μπορεί να προκαλέσουν χιονοθύελλες. Επίσης, το χιόνι στην Στενή Ευβοίας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, συνεχίζει να πέφτει με αμείωτη ένταση.

 

 

Το χιόνι στο χωριό Τραχήλι σκέπασε αυτοκίνητα, αυλές σπιτιών και δρόμους, αλλά για την ώρα – όπως λένε κάτοικοι της περιοχής στο evima.gr – δεν υπάρχουν προβλήματα.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας με αμείωτη ένταση χιονίζει και στον Δήμο Καρύστου, με την κοινότητα Αλμυροποτάμου να είναι βουτηγμένη στα χιόνια. Στα λευκά επίσης έχει ντυθεί και το λιμάνι της Καρύστου.

Η κακοκαιρία Ελπίς κάνει αισθητό το πέρασμά της και στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού, με τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του να βρίσκονται επί ποδός για τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

 

 

Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων

Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 16η χ/θ (Καστέλα) έως την 42η χ/θ (Προκόπι) και στην Παλαιά Εθνική Οδό Χαλκίδας – Θηβών, από την 2η χ/θ έως την 18η χ/θ, ενώ η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων :

• Στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας.
• Στην Επαρχιακή Οδό Κοντοδεσποτίου – Αγίας Σοφίας.
• Στην Επαρχιακή Οδό Στενής – Στροπώνων.
• Στην Επαρχιακή Οδό Λεπούρων – Καρύστου, από την 25η χ/θ έως την 61η χ/θ.
• Στην Επαρχιακή Οδό Κύμης – Ν. Αρτάκης, από την 6ηχ/θ έως την 17η χ/θ.
• Στην Επαρχιακή Οδό Μονοδρίου – Αμαρύνθου, από την 3η χ/θ έως την 15η χ/θ.
• Στην Επαρχιακή Οδό Κύμης – Ανδρονιάνων, από την 5η χ/θ έως την 10η χ/θ.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ, eviatopblog.gr και evima.gr

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....