Ποιμαντική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων Νικήτα στο Κάρντιφ

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας στην ιστορική Κοινότητα Αγίου Νικολάου Κάρντιφ στην Ουαλία.

Ο Σεβασμιώτατος συνοδευόταν από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. κ. Νήφωνα Τσιμαλή και τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής π. Γεώργιο Τσουρούς.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν εγκάρδια ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος και ο Αρχιμανδρίτης κ. Νικόλαος Price, μαζί με κηδεμόνες και μέλη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών.

Η επίσκεψη ξεκίνησε το Σάββατο με τρισάγιο που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος εις μνήμην του μακαριστού Αρχιμανδρίτου κυρού Γενναδίου Θέμελη που εκοιμήθη το 1928 και είναι ο μόνος ιερεύς που διακόνησε την συγκεκριμένη ενορία και έχει ταφεί στην Ουαλία. Ο τάφος του ανακαινίστηκε και αναστηλώθηκε πρόσφατα.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος είχε συνομιλίες με κηδεμόνες και μέλη των Επιτροπών στο πνευματικό κέντρο της Κοινότητος.

Ακολούθησε δείπνο σε ξενοδοχείο που στεγάζεται σε ιστορικό κτήριο στο οποίο τον προηγούμενο αιώνα στεγάζονταν ελληνικά εφοπλιστικά γραφεία.

Την Κυριακή ο Σεβασμιώτατος προέστη της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Η υποδοχή της κοινότητος ήταν εγκάρδια και ιδιαιτέρως θερμή. Ακολούθησε γεύμα σε κέντρο της πόλεως όπου ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε επίσης την Βασιλόπιτα.

Στο δείπνο και το γεύμα παρευρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας του Κάρντιφ κ. George Stack ο οποίος υποδέχθηκε θερμά τον Σεβασμιώτατο.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....