Το Σάββατο η Ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Παρουσία του πρωθυπουργού και της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας αλλά και εκπροσώπων από πατριαρχεία και άλλες εκκλησίες, θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου στις 12:00 η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, Ευγενίου .

Αύριο η τελετή διαβεβαίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο το μεσημέρι.

 

Το «παρών» στην ενθρόνιση θα δώσουν εκπρόσωποι από το πατριαρχείο Αλεξανδρείας και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, την Εκκλησία της Ελλάδος και της Κύπρου αλλά και ιεράρχες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που συνδέονται φιλικά με τον νέο Αρχιεπίσκοπο και θα παραστούν στην ενθρόνισή του.

 

 

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης αποχαιρέτησε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ευγένιος το ποίμνιο της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, του οποίου και υπήρξε ποιμενάρχης για έντεκα χρόνια.

Ειδικότερα, η Θεία Λατρεία τελέστηκε σε ατμόσφαιρα ιερής κατάνυξης αλλά και συγκινησιακής φόρτισης, ανήμερα της Εορτής των Τριών Ιεραρχών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης, το ένα κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο στους Τρεις Μεγίστους Φωστήρας της Τρισηλίου Θεότητος, όπου και φυλάσσονται αποτμήματα των Ιερών τους λειψάνων, αποχαιρέτισε το αγαπημένο του Ρέθυμνο και τον ευλογημένο λαό που διηκόνησε με αγάπη επί δώδεκα ολόκληρα έτη, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος Β΄.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....