Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τον Ι.Ν.Αγίων Τριών Ιεραρχών Ευόσμου

Τιμώντας τη μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε, το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022,  στον Πανηγυρικό Εσπερινό,  ο οποίος τελέστηκε με λαμπρότητα στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

«Τι είναι το σπουδαιότερο η πνευματικότητά μας, η τεχνολογία, η οικονομία; Πού είναι η νεότητα την οποία περισσότερο από όλους αφορά η μεγάλη γιορτή των Τριών Ιεραρχών;» έθεσε τα ερωτήματα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης   π. Τιμόθεος Ρωμανάς και πάνω σε αυτά οικοδόμησε την ομιλία του και ανέδειξε την προσωπικότητα των μεγάλων Ιεραρχών της Εκκλησίας, οι οποίοι έκαναν πράξη στη ζωή τους το Ιερό Ευαγγέλιο και αγωνίστηκαν με πάθος και ηρωισμό για την υπεράσπιση και υποστήριξη των αδύναμων και πενομένων ανθρώπων.

Στην ακολουθία του Εσπερινού συμμετείχε και ο Βουλευτής κ. Κ. Γκιουλέκας

 

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό και υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία των μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου  Ευόσμου που συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία αποδίδοντας τιμή στους Αγίους της Παιδείας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή και πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον πρώτο στίχο: «υμείς εστέ το φως του κόσμου». Το φως, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, είναι ταυτόσημο της ζωής. Χωρίς φως η ζωή δεν μπορεί να φανερώσει το πρόσωπό της. Μάλιστα ο ίδιος ο Χριστός συστήνει τον εαυτό Του με τη φράση «Εγώ είμαι το φως του κόσμου». Πρώτη φορά το φως και η αλήθεια γίνονται Πρόσωπο! Ο Χριστός προτρέπει τους μαθητές Του να γίνουν φως και να κάνουν αποστολή τους τη διάλυση του σκοταδιο . Ο Χριστός ορίζει την ευθύνη του χριστιανού: να αλλάξει την πορεία της ιστορίας. Η σωτηρία δεν είναι προσωπική υπόθεση. Δεν υπάρχει «ιδιωτικός παράδεισος».  Τη σωτηρία, ως καρπό του ελέους και της αγάπης του Θεού, θα τη βιώσουν όλοι όσοι είναι μέλη της αγίας του Χριστού Εκκλησίας. «Φως του κόσμου» υπήρξαν οι τρεις μεγάλοι Ιεράρχες με τη ζωή, το κήρυγμα και τους αγώνες τους για την αγάπη και τη δόξα  του Θεού».

 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....