Διαδικτυακή σύναξη πρεσβυτέρων στη Χαλκίδα

Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022, το απόγευμα, από το Γραφείο του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου πραγματοποιήθηκε Διαδικτυακή Σύναξη των Πρεσβυτερών της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

 

Οι αφορμές για την πραγματοποίηση αυτής της Συνάξεως ήταν η επί μακρόν κοινωνική αποστασιοποίηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (covid-19) και η εκφρασθείσα επιθυμία εκ μέρους των Πρεσβυτερών να επικοινωνήσουν με τον Επίσκοπό τους και μεταξύ τους, στην οποία ο Σεβασμιώτατος ανταποκρίθηκε με χαρά.

 

Ο Σεβασμιώτατος, αφού καλωσόρισε τις συμμετέχουσες Πρεσβυτέρες, ανέπτυξε σύντομη ομιλία, κατά την οποία ανέφερε ότι μέσα στην περίοδο εορτασμού της Υπαπαντής, από την ίδια την Υπεραγία Θεοτόκο προβάλλεται το πρότυπο και η προσφορά της μητρότητας και με αυτό το πρότυπο οι Πρεσβυτέρες είναι η ραχοκοκαλιά της ζωής των Ιερέων συζύγων τους, με πολλαπλούς ρόλους.

 

Για τις επόμενες τρεις ώρες ακολούθησε εποικοδομητικός και ουσιαστικός διάλογος με κατάθεση ερωταποκρίσεων αλλά και βιωματικών εμπειριών. Εκεί αναδύθηκαν τα σημαντικά της σχέση ελευθερίας και σεβασμού μεταξύ των συζύγων και της μεταξύ τους  αλληλοκατανόησης. Η ανάγκη του μέτρου στην κοινωνική ζωή, η καλλιέργεια των θεμελιωδών αρετών για τον έγγαμο, αλλά και τον κοινωνικό βίο, όπως της υπομονής, της διάκρισης, της ισορροπίας, της αγαπητικής σχέσης και της ταπείνωσης. Ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη συνέπειας και υπευθυνότητας στη ζωή του ιερατικού ζευγαριού.

 

Ιδιαιτέρως σημαντική ήταν και η παρουσία χηρών Πρεσβυτερών, οι οποίες κατέθεσαν πολύ γλαφυρά και ενισχυτικά, για όλες και όλους όσους συμμετείχαν, το βίωμα της χηρείας και την συνέχεια της αποστολής της Πρεσβυτέρας στην οικογένεια και την κοινωνία χωρίς τον Ιερέα σύζυγό της.

 

Λίγο πριν τη λήξη της Συνάξεως, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όσες Πρεσβυτέρες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του, συνεχάρη όσους Ιερείς συμμετείχαν επίσης μαζί με τις συζύγους τους και εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του σε όσες ιερατικές οικογένειες παρακολούθησαν την Σύναξη μαζί με τα παιδιά τους, αποδεικνύοντας ότι όλοι ανήκουμε στην μεγάλη Ιερατική Οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....