2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός του Προγράμματος Ανάπτυξης Ευφυΐας και Δεξιοτήτων Εγκεφάλου «Brainobrain»

Με την εντυπωσιακή συμμετοχή 280 παιδιών από όλη την Ελλάδα θα διεξαχθεί φέτος ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός του Προγράμματος Ανάπτυξης Ευφυΐας και Δεξιοτήτων Εγκεφάλου «Brainobrain», ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης της Θεσσαλονίκης, παιδιά ηλικίας 5-14 ετών από 45 πόλεις της χώρας θα διαγωνιστούν στη νοερή αριθμητική εφαρμόζοντας όσα έμαθαν παρακολουθώντας το διεθνούς φήμης εκπαιδευτικό πρόγραμμα Brainobrain.

Tο πρόγραμμα ανάπτυξης ευφυΐας και δεξιοτήτων εγκεφάλου Brainobrain εκπαιδεύει τους μαθητές να αποκτήσουν ιδιαίτερες ικανότητες χρησιμοποιώντας τον άβακα (νοερή αριθμητική) και το νευρογλωσσικό προγραμματισμό (NLP).
Ουσιαστικά, το Brainobrain εκπαιδεύει τα παιδιά να χρησιμοποιούν και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου, προσφέροντας ασκήσεις οι οποίες εξασκούν εξίσου και τις δύο πλευρές ταυτόχρονα, τη λογική και τη δημιουργική πλευρά. Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει στα παιδιά τα εφόδια που θα τα βοηθήσουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του μέλλοντος και να γίνουν οι αυριανοί leaders.

Εκτός από το διαγωνισμό, στον οποίο τα παιδιά θα κληθούν να κάνουν νοερά αριθμητικές πράξεις, γονείς και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά επίδειξη των ικανοτήτων παιδιών που εκπαιδεύτηκαν με αυτή τη μέθοδο.
Κατά τη διάρκεια της επίδειξης τα παιδιά θα παρουσιάσουν όλα τα στάδια και τα επίπεδα του προγράμματος Brainobrain (νοερές πράξεις, χρήση άβακα, ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών ενεργειών).
Ιδιαίτερα εντυπωσιακή θα είναι η επίδειξη από παιδιά που βρίσκονται στο ανώτερο επίπεδο του προγράμματος και θα δείξουν πως μπορούν πχ να κάνουν ταυτόχρονα δύο αριθμητικές πράξεις νοερά ή να εκτελέσουν μία χορογραφία ή να τραγουδήσουν κάνοντας παράλληλα νοερές αριθμητικές πράξεις.

Το Brainobrain είναι ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά προγράμματα στον κόσμο. Ο Οργανισμός Brainobrain Kids Academy ιδρύθηκε το 2003, έχει 1000 κέντρα εκπαίδευσης σε 45 χώρες και έχει εκπαιδεύσει περισσότερο από 2.000.000 παιδιά.

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Brainobrain παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα : https://brainobrain.gr/

Πρόγραμμα εκδήλωσης

10:30 Προσέλευση
11:30

 

Χαιρετισμοί
Υφυπουργός Εσωτερικών κος Καλαφάτης Σταύρος
Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κος Τζιτζικώστας Απόστολος
12:00 – 13:00  Διαγωνιστικό μέρος
13:00 – 14:00  Διάλειμμα  
14:00 – 15:00  Επιδείξεις
15:00  Βραβεύσεις

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....